15.7 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 09:29
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΑπόσυρση της τροπολογίας για το νερό ζητά η “ΛΑ.ΣΥ” Λάρισας

Απόσυρση της τροπολογίας για το νερό ζητά η “ΛΑ.ΣΥ” Λάρισας

Την απόσυρση της κατάπτυστης, όπως τη χαρακτηρίζει, τροπολογίας της κυβέρνησης που εντάσσει τις ΔΕΥΑ στη ΡΑΕ, ζητά η “Λαϊκή Συσπείρωση” στο δήμο Λάρισας αφήνονται αιχμές για “επιλεκτική ευαισθησία που δείχνει τις τελευταίες μέρες η διοίκηση Καλογιάννη και ο ΣΥΡΙΖΑ για την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ και που αφορά την ένταξη των ΔΕΥΑ στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο την ιδιωτικοποίηση του νερού“.

Η “ΛΑ.ΣΥ.” Λάρισας συμπληρώνει ότι “η υποκρισία της δημοτικής αρχής των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α. που «ανεβαίνουν στα κεραμίδια», μιλώντας για προσπάθεια ιδιωτικοποιήσεις του νερού, ξεπερνάει κάθε όριο. Διότι φαίνεται να ξέχασαν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ότι και η δική τους κυβέρνηση διατήρησε τους νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και φυσικά έβαλε το χεράκι της στο ξεπούλημα του νερού, στέλνοντας στο Υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων τις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ“.

Ζητώντας να μην προχωρήσει καμία ιδιωτικοποίηση στο νερό η “ΛΑ.ΣΥ”, προσθέτει ότι “ο δήμαρχος μας ΄΄πιπιλάει την καραμέλα΄΄ της νέας πράσινης συμφωνίας και των ΑΠΕ, που δήθεν θα λύσουν το ενεργειακό πρόβλημα της ΔΕΥΑΛ. Όμως η πραγματικότητα τον διαψεύδει και αποδεικνύει ότι η στρατηγική της απελευθέρωσης της ενέργειας, στην οποία συμφωνούν όλοι τους, πλην ΚΚΕ, στο δημοτικό συμβούλιο Λαρισαίων, είναι η βασική αιτία του προβλήματος και των υπέρογκων τιμολογίων ρεύματος που πληρώνει η ΔΕΥΑΛ και όχι η λύση. Ποια είναι η λύση τάχα στο πρόβλημα σύμφωνα με τη διοίκηση Καλογιάννη; Να κάνουν λέει «χώρο» οι επιχειρηματικοί όμιλοι που έχουν καταλάβει το διαθέσιμο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ για να χωρέσουν και οι «πράσινες επενδύσεις» των δήμων. Θα περιμένει μάλλον για πολύ ακόμη.

Αλλά ακόμη και σ’ αυτή την κατάπτυστη τροπολογία της κυβέρνησης της ΝΔ που ήρθε λίγο πριν τις Απόκριες και που πρέπει να αποσυρθεί εδώ και τώρα, στο θέμα των διαδημοτικών συγχωνεύσεων η διοίκηση των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.α. την αποδέχεται αρκεί όπως ισχυρίζεται να ενισχυθούν οι υπηρεσίες με προσωπικό και μέσα. Τα ίδια δηλαδή που λέγανε και όταν πέρασαν τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στην ευθύνη των δήμων και τα αποτελέσματα είναι σε όλους γνωστά. Αυτό που σήμερα χρειάζονται κατά τη γνώμη μας είναι μόνιμο προσωπικό και γενναία κρατική χρηματοδότηση για να συντηρούνται τα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και να κατασκευάζονται νέα“, καταλήγει η “Λαϊκή Συσπείρωση.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο