15.7 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 05:25
ESPA
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑApple: Συμφωνία για marketplace app της Epic και στην Ευρώπη

Apple: Συμφωνία για marketplace app της Epic και στην Ευρώπη

Η Apple ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ενέκρινε την εφαρμογή αγοράς παιχνιδιών της Epic Games σε iPhone και iPad στην Ευρώπη, αφού η κατασκευάστρια του δημοφιλούς «Fortnite» κλιμάκωσε την αντίδραση στη διαμάχη της με τον τεχνολογικό γίγαντα.

Η Apple είπε ότι η τελευταία διαμάχη αφορούσε το Epic Sweden AB Marketplace και δεν έχει καμία σχέση με την εφαρμογή Fortnite του κατασκευαστή βιντεοπαιχνιδιών, η οποία έχει ήδη λάβει το πράσινο φως.

Ένα βήμα πίσω κάνει η Apple στη διαμάχη της με την Epic Games

Σημειώνεται ότι προγραμματιστές και ρυθμιστικές αρχές της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας επέκριναν τον αυστηρό έλεγχο της Apple στο οικοσύστημα εφαρμογών του λειτουργικού συστήματος  iOS.

Πριν από την ανακοίνωση της Apple, η Epic είχε ανακοινώσει ότι η κατασκευάστρια του iPhone είχε δύο φορές απορρίψει έγγραφα που υπέβαλε η εταιρεία δημιουργίας βιντεοπαιχνιδιών για την κυκλοφορία του Epic Games Store, επειδή ο σχεδιασμός ορισμένων πλήκτρων και ετικετών ήταν παρόμοιος με αυτούς που χρησιμοποιούσε το App Store.

«Χρησιμοποιούμε τις ίδιες συμβάσεις ονομασίας “Εγκατάσταση” και “Αγορές εντός εφαρμογής” που χρησιμοποιούνται σε δημοφιλή καταστήματα εφαρμογών σε πολλές πλατφόρμες και ακολουθούμε τις τυπικές συμβάσεις για πλήκτρα σε εφαρμογές iOS”», ανέφερε η Epic σε μια σειρά αναρτήσεων στο X.

«Η απόρριψη της Apple είναι αυθαίρετη, παρεμποδιστική και παραβιάζει το DMA (Digital Markets Act) και έχουμε μοιραστεί τις ανησυχίες μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», ανέφερε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία άνοιξε μια έρευνα για τους ελέγχους και τις αναθεωρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από την Apple για την επικύρωση εφαρμογών και εναλλακτικών καταστημάτων εφαρμογών που θα τεθούν εκτός λειτουργίας τον περασμένο μήνα, δεν σχολίασε την εξέλιξη.

Η Epic και η Apple διεξάγουν δικαστική διαμάχη από το 2020, όταν η εταιρεία δημιουργίας βιντεοπαιχνιδιών ισχυρίστηκε ότι η πρακτική της Apple να χρεώνει έως και 30% προμήθειες για πληρωμές εντός εφαρμογής στις συσκευές του λειτουργικού συστήματος του iPhone (iOS) παραβίαζε τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες των ΗΠΑ.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η Apple πρότεινε αλλαγές στις πολιτικές της στο App Store για να συμμορφωθεί με ορισμένες οδηγίες του DMA που τέθηκαν σε ισχύ τον Μάρτιο.

Επέτρεψε εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών στο  iPhone και εξαίρεση από τη χρήση του συστήματος πληρωμών εντός εφαρμογής, αλλά όρισε μια «βασική χρέωση τεχνολογίας», την οποία αρκετοί προγραμματιστές θεώρησαν ότι λειτουργεί καταχρηστικά.



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο