16.7 C
Almyros
30 Σεπτεμβρίου 2024 05:30
ESPA
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΜπαρτσελόνα εναντίον Βόλφσμπουργκ στον μεγάλο τελικό του γυναικείου Champions League!

Μπαρτσελόνα εναντίον Βόλφσμπουργκ στον μεγάλο τελικό του γυναικείου Champions League!

 

Μπαρτσελόνα και Βόλφσμπουργκ αναμετρώνται σήμερα (3/6, 17:00) στον τελικό του Champions League Γυναικών 2023 στο κατάμεστο (35.120 θεατές) “PSV Stadion” του Αϊντχόφεν.

Η γυναικεία ομάδα των “μπλαουγκράνα” γίνεται η τρίτη ομάδα στη διοργάνωση που δίνει το παρών σε τρίτο διαδοχικό τελικό (οι άλλες δύο είναι η Λυών και η Ούμεο) και διεκδικεί το δεύτερο τρόπαιο στην Ιστορία της, αυτό που πέρυσι της στέρησε η πολυνίκης του θεσμού Λυών. Θεωρείται φαβορί, έχοντας σημειώσει τον αριθμό-ρεκόρ των 29 τερμάτων στη φάση των ομίλων, πριν αποκλείσει τη Ρόμα και την Τσέλσι στα νοκ άουτ. Και όλα αυτά χωρίς την Αλέξια Πουτέγιας, η οποία πάντως έχει επιστρέψει από μακροχρόνιο τραυματισμό.

Από την άλλη,  οι Γερμανίδες είναι… δύναμη στο γυναικείο ποδόσφαιρο και θέλει να καθίσει εκ νέου στον θρόνο που έφερε το όνομά της πριν από μια δεκαετία, σηκώνοντας το τρίτο τρόπαιο στην Ιστορία της.

Κυπελλούχος Γερμανίας για ένατη συνεχόμενη χρονιά, αλλά μόνο δεύτερη πίσω από τη Μπάγερν στο πρωτάθλημα, η Βόλφσμπουργκ έχει κάθε κίνητρο που χρειάζεται για να τελειώσει τη σεζόν με επιτυχία, κατακτώντας το τρόπαιο ύψους 60 εκατοστών και βάρους 10 κιλών. Και με… εκδίκηση για τον περσινό αποκλεισμό της από τη Μπαρτσελόνα στους ημιτελικούς της κορυφαίας διοργάνωσης.

Η Σέριλ Φόστερ θα διευθύνει τον τελικό. Διεθνής διαιτητής από το 2015, η 42χρονη Ουαλή θα”«σφυρίξει” στον πρώτο της τελικό σε Champions League γυναικών.

Αυτή τη σεζόν, έχει διαιτητεύσει τρεις αγώνες της κορυφαίας διοργάνωσης γυναικών, συμπεριλαμβανομένου του αγώνα ρεβάνς για την προημιτελική φάση μεταξύ Βόλφσμπουργκ και Παρί Σεν Ζερμέν. Διαιτήτευσε επίσης τρεις αγώνες στο περσινό EURO 2022 γυναικών στην Αγγλία.

Η Φόστερ θα έχει βοηθούς την Ιρλανδή Μισέλ Ο’Νιλ και την Ολλανδή Φράνκα Όβερτοομ, με την Αγγλίδα Νάταλι Αν Άσπιναλ να είναι αναπληρωματική διαιτητής. Τέταρτη διαιτητής είναι η Αγγλίδα Ρεμπέκα Γουέλς.

Ο ρόλος του VAR έχει ανατεθεί στον Ιταλό Μασιμιλιάνο Ιράτι και θα τον συνοδεύουν οι Σιάν Μάσι-Έλις από την Αγγλία και Μαρία Σόλε Φεριέρι Καπούτι από την Ιταλία.//Λ.



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο