23.1 C
Almyros
28 Σεπτεμβρίου 2024 23:28
ESPA
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑBeyond 2023 Λευτέρης Καστανάκης: Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να κάνει εύκολη...

Beyond 2023 Λευτέρης Καστανάκης: Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να κάνει εύκολη τη ζώη του πολίτη

Την άποψη ότι χρειάζεται σχεδιασμός προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία ψηφιοποίησης της τοπικής αυτοδιοίκησης, εξέφρασε ο Λευτέρης Καστανάκης πρώην γ.γ. του Δήμου Αθηναίων, σημειώνοντας πως σημασία έχει η εφαρμογές και τα βήματα να έχουν μια ανταπόκριση και μια αποδοχή σε μεγάλο αριθμό πολιτών.

Μιλώντας στον ΟΤ, κατά τη δεύτερη ημέρα της έκθεσης Beyond 2023, ο κ. Καστανάκης τόνισε πως «οι τεχνολογικές εταιρείες ανοίγουν δρόμους και δημιουργούν λύσεις. Αλλά αυτό γίνεται αποσμαστικά και χωρίς σχεδιασμό από την τοπική αυτοδιοίκηση».

«Χρειάζεται managerial υποστήριξη, υπάρχει η διάθεση από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως και η ανάγκη για αυτές τις τακτικές. Αλλά ταυτόχρονα χρειάζεται βοήθεια», πρόσθεσε.

Μεγάλα βήματα

Σε ό,τι αφορά τον Δήμο Αθηναίων, ο κ. Καστανάκης επεσήμανε ότι «η Αθήνα έχει κάνει πολύ μεγάλα βήματα προς τα εμπρός. Από το 2014, αλλά και μετά με την  καινούργια διοίκηση ακόμη πιο δυνατά. Η Αθήνα είναι πολύ κοντά στο να έχει όλη την υποδομή και να το μεταφράσει αυτό σε υπηρεσία προς τον πολίτη. Ηδη ένα κομάτι υπηρεσιών έχει επεκταθεί, δίνει μια κατεύθυνση η Αθήνα», τόνισε χαρακτηριστικά

«Η δημοτική αρχή θα πρέπει να κατευθύνει τον πολίτη και να μπορεί να κάνει τη ζώη του πολύ πιο εύκολη», κατέληξε ο πρώην γ.γ. του Δήμου Αθηναίων.



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο