24.6 C
Almyros
29 Σεπτεμβρίου 2024 03:21
ESPA
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑBeyond 2023 Βασίλης Πολύχρονος: Η τεχνολογία στην υπηρεσία της 3D γεωγραφικής...

Beyond 2023 Βασίλης Πολύχρονος: Η τεχνολογία στην υπηρεσία της 3D γεωγραφικής απεικόνισης

Για την εξέλιξη της τρισδιάστατης γεωγραφικής απεικόνισης μίλησε στον Οικονομικό Ταχυδρόμο, στο πλαίσιο της έκθεσης Beyond 2023, o CTO της GeoSense, Βασίλης Πολύχρονος.

Η GeoSense είναι μια εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες χαρτογράφησης σε τρεις διαστάσεις οποιασδήποτε επιφάνειας, από μία γεωγραφική περιοχή μέχρι ένα ανταλλακτικό, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολύχρονος.

Γιώργος Νικολετάκης: Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει ριζικά την αγορά εργασίας

Μέσω των υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρεία πλέον συγκεντρώνονται δεδομένα για τις ανάγκες τοπογράφων και μηχανικών, πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη αξιοπιστία. Όπως είπε ο κ. Πολύχρονος, στο Ελληνικό κάθε 4 μήνες λαμβάνεται ένα «στιγμιότυπο» και ο ανάδοχος μπορεί να δει με ακρίβεια την εξέλιξη του έργου.

Η εταιρεία ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 2002, μια εποχή που λειτουργούσε με πολύ πιο παραδοσιακά μέσα. Το 2010 ήρθε η ιδέα να μπει μία κάμερα σε ένα αερόχημα «και να κάνουμε ότι κάνει και ένας δορυφόρος», είπε ο κ. Πολύχρονος. Όπως είπε, δύο χρόνια αργότερα εμφανίστηκαν εταιρείες αυτόματης συλλογής δεδομένων και η εξέλιξη από εκεί και πέρα ήταν ραγδαία.

Όπως είπε ο CTO της GeoSense, πλέον έχει αυξηθεί η εμπιστοσύνη στην ακρίβεια των δεδομένων που παρέχονται σε σχέση με το παρελθόν.



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο