26.2 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 13:27
ESPA
ΑρχικήΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝBYD: Αποκτά το 20% μεγάλου εμπόρου ΕV στην Ταϊλάνδη

BYD: Αποκτά το 20% μεγάλου εμπόρου ΕV στην Ταϊλάνδη

Η κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων BYD θα αποκτήσει μερίδιο 20% στον τοπικό διανομέα της, Rever Automotive, στην Ταϊλάνδη, τη μεγαλύτερη αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας εκτός Κίνας, όπου είναι ηγέτης στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Shenzhen άνοιξε το πρώτο της εργοστάσιο στη Νοτιοανατολική Ασία, στην Ταϊλάνδη, αυτή την εβδομάδα. Το εργοστάσιο των 490 εκατομμυρίων δολαρίων θα έχει ετήσια παραγωγική ικανότητα 150.000 οχημάτων και θα απασχολεί 10.000 εργαζόμενους.

Κορυφαία στην Ταϊλάνδη η BYD

Η Rever Automotive, η οποία διαθέτει πάνω από 100 εκθεσιακούς χώρους στην Ταϊλάνδη, ξεκίνησε την πώληση οχημάτων BYD το 2022 και η BYD έγινε σύντομα η κορυφαία σε πωλήσεις μάρκα EV της χώρας.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που εμβαθύνουμε τη συνεργασία μας για να επιταχύνουμε την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης και να συμβάλουμε στη μετάβαση της Ταϊλάνδης προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον», δήλωσε ο Liu Xueliang, γενικός διευθυντής πωλήσεων αυτοκινήτων της BYD ΑσίαςΕιρηνικού.

Η Ταϊλάνδη είναι ένας περιφερειακός κόμβος συναρμολόγησης και εξαγωγών αυτοκινήτων και εδώ και καιρό κυριαρχούν οι Ιάπωνες κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η Toyota Motor, η Honda Motor Co και η Isuzu Motors.

Το πρώτο τρίμηνο του 2024, η BYD κατείχε μερίδιο 46% στην κατηγορία EV της Ταϊλάνδης και είναι ο τρίτος μεγαλύτερος παίκτης στα επιβατικά αυτοκίνητα, σύμφωνα με την ερευνητική εταιρεία Counterpoint.

Η εξαγορά έρχεται καθώς η Rever αντιμετωπίζει μια κυβερνητική έρευνα σχετικά με μεγάλες εκπτώσεις που έχουν κάνει ορισμένους προηγούμενους πελάτες να αισθάνονται ότι πλήρωσαν υπερβολικά για τα αυτοκίνητά τους.



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο