21.7 C
Almyros
5 Οκτωβρίου 2024 22:14
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣ“Χειροτέρεψα την Ιταλία”: Ο ιδρυτής του Κινήματος 5 Αστέρων επιστρέφει στην τηλεόραση...

“Χειροτέρεψα την Ιταλία”: Ο ιδρυτής του Κινήματος 5 Αστέρων επιστρέφει στην τηλεόραση με ομιλία-χείμαρρο

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Πέρασαν περισσότερα από εννέα χρόνια από την τελευταία τηλεοπτική του εμφάνιση, όμως για τον Μπέπε Γκρίλο ήταν σα να μην πέρασε μια μέρα.

Το βράδυ της Κυριακής 12/11 ο Ιταλός κωμικός-showman, συνιδρυτής του Κινήματος 5 Αστέρων, εμφανίστηκε ως προσκεκλημένος στην γνωστή εκπομπή Che Tempo Che Fa στο κανάλι Nove και έκανε ένα σόου όπως έχει συνηθίσει τους Ιταλούς κατά τη διάρκεια των θεατρικών παραστάσεών του.

Ο Γκρίλο, ο οποίος θεωρείται ένα από τα ανατρεπτικότερα πρόσωπα στην Ιταλική πολιτική σκηνή από το 2007, μίλησε εφ όλης της ύλης.
Όρθιος, με το χαρακτηριστικό του ανήσυχο στυλ, ο Μπέπε Γκρίλο ξεκάθαρα εμπνεύστηκε από τη τελευταία του θεατρική παράσταση “Εγώ είμαι ο χειρότερος”.

Μάλιστα κάποια στιγμή είπε χαρακτηριστικά: “Είμαι εδώ για να δω αν είμαι ο χειρότερος. Ναι, είμαι ο χειρότερος. Έχω χειροτερέψει αυτή τη χώρα, δεν είναι αστείο” και τόνισε πως “όλους όσους διαολόστειλα τώρα βρίσκονται στην κυβέρνηση” προσθέτοντας πως “ίδρυσα το Κίνημα αλλά είχα γραφτεί στο Δημοκρατικό Κόμμα”.

Σε μια ομιλία-χείμαρρο, ο συνιδρυτής του Κινήματος 5 Αστέρων προέβη και σε αυτό που φαίνεται ως μια παραδοχή του τέλους του πολιτικού του βίου: “Δεν μπορώ να ηγηθώ ή να φέρω σε πέρας ένα πολιτικό κίνημα, έχω αποσυρθεί για να παρακολουθήσω τι συμβαίνει”.

Ο Γκρίλο είχε βέλη και κατά του πρώην πρωθυπουργού και νυν ηγέτη του Κινήματος 5 Αστέρων, Τζουζέπε Κόντε. “Όταν τον επέλεξα δεν ήταν μέλος του Κινήματος. Είναι ένας όμορφος άντρας, απόφοιτος πανεπιστημίου, μιλάει αγγλικά, στη συνέχεια μιλούσε και δύσκολα τον καταλάβαινες… τέλειος για την πολιτική… αλλά βελτιώθηκε” και παραδέχτηκε πως “στην αρχή υπήρξε ένας δυνατός καβγάς”.

Ο κωμικός επιτέθηκε επίσης και κατά της δικηγόρου Τζούλια Μποντζόρνο, η οποία υπερασπίζεται μια νεαρή κοπέλα σε μια υπόθεση βιασμού που βλέπει ως κύριο ύποπτο τον Τσίρο Γκρίλο, γιός του Μπέπε.
“Είναι δικηγόρος, πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης, είναι γερουσιαστής της Λέγκας που συσπειρώνεται μπροστά στα δικαστήρια, εκεί όπου υπάρχει μια υπόθεση η οποία διαχειρίζεται κεκλεισμένων των θυρών. Είναι ανάρμοστο, έτσι μπερδεύονται τα πάντα” τόνισε ο Γκρίλο, όμως ο παρουσιαστής επενέβη και ο μονόλογος άλλαξε τροπή.

Τέλος, ο Μπέπε Γκρίλο εξαπέλυσε πυρά και κατά της κυβέρνησης Μελόνι (“Αυτή η κυβέρνηση είναι ένα αυτοκόλλητο, όσο περισσότερο το φτύνεις τόσο περισσότερο κολλάει. Πρέπει να στέκεσαι ακίνητος και όταν στεγνώσει, βγαίνει από μόνο του”) αλλά και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την Ιταλική κοινωνία (“Ο κοινωνικός ιστός διαλύεται” και η κυβέρνηση “προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί”).

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο