31.7 C
Almyros
29 Σεπτεμβρίου 2024 17:35
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΧωρίς δημοτικό φωτισμό η παραλία των Καλών Νερών

Χωρίς δημοτικό φωτισμό η παραλία των Καλών Νερών

Για ακόμα ένα βράδυ έμεινε στο σκοτάδι, χθες Κυριακή, το παραλιακό μέτωπο των Καλών Νερών, καθώς μετά τις βροχές της προηγουμένης εβδομάδας ο δημοτικός φωτισμός σταμάτησε να λειτουργεί. Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Τουριστικής Ανάπτυξης, «το σαββατοκύριακο, με αξιόλογο αριθμό επισκεπτών στο χωριό μας, ο παραλιακός δρόμος σε μήκος άνω του ενός χιλιομέτρου βρισκόταν σε συσκότιση παρά τις προσπάθειες για επισκευή της βλάβης». Καλούν δε το δήμαρχο να επισπεύσει την ολοκλήρωση του έργου αντικατάστασης του δικτύου φωτισμού έγκαιρα.

Η προβληματική και παλαιά εγκατάσταση φωτισμού αποτελεί χρόνια πηγή προβλημάτων και παραπόνων από επαγγελματίες και κατοίκους προς την Δημοτική Αρχή. Κολώνες φωτισμού παλιές, φθαρμένες από το πέρασμα του χρόνου, συνδεδεμένες με πρόχειρους τρόπους και πατέντες. Αποτελούν πηγή σημαντικού κινδύνου για ατυχήματα ιδιαιτέρως με τον μεγάλο αριθμό παιδιών που κατακλύζει την παραλία των Καλών Νερών τους καλοκαιρινούς μήνες.  

«Με μεγάλη ανακούφιση, οι κάτοικοι και επαγγελματίες, είδαν τον Δήμαρχο κ. Μιτζικό στα μέσα Φεβρουαρίου να προΐσταται στο έργο αντικατάστασης του ηλεκτροφωτισμού, κάτι που θα αποτελούσε μια σημαντική αναβάθμιση για τον τόπο και πραγματική προσφορά της Δημοτικής Αρχής στο χωριό των Καλών Νερών. Έγιναν εκσκαφές σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου, περάστηκαν τα απαραίτητα “σπιράλ” για την υπόγεια “φιλοξενία” των καλωδίων, τοποθετήθηκαν νέες βάσεις για τις καινούριες κολόνες φωτισμού, ασφαλτοστρώθηκαν τα σημεία που επηρεάστηκαν και… τέλος.

Μάταια αναμέναμε με το πέρασμα των μηνών να γίνουν οι ηλεκτρολογικές εργασίες ώστε να έχουμε φωτισμό καινούργιο, πιστοποιημένο με τις ασφαλέστερες προδιαγραφές. Καλώδια δεν περάστηκαν ποτέ, κολώνες νέες δεν υπάρχουν και οι αναμονές σύνδεσης παραμένουν εκεί να μας θυμίζουν το μισοτελειωμένο έργο.

Δυστυχώς, μάθαμε πως δεν πρόκειται να υπάρξει εξέλιξη πριν την φετινή καλοκαιρινή σεζόν, αλλά μόνο μετά τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου και βλέπουμε…

Σαν Σύλλογος Τουριστικής Ανάπτυξης, δεν θέλουμε η πρόοδος του χωριού να μπλέκεται σε πολιτικές σκοπιμότητες. Καλούμε τον κύριο Δήμαρχο να δώσει φέτος, πριν την άφιξη του μεγάλου αριθμού επισκεπτών, άμεση προτεραιότητα στο ζήτημα της ολοκλήρωσης του νέου παραλιακού ηλεκτροφωτισμού καθώς και στη φροντίδα του δημοτικού φωτισμού σε όλη την έκταση του χωριού που μαστίζεται από προβλήματα. Υπάρχει ακόμη αρκετός χρόνος».

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο