26.2 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 13:28
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΧρηματοδότηση Περιφέρειας Θεσσαλίας με επιπλέον χρήματα για να πληρωθούν οι εργολάβοι μηχανημάτων 

Χρηματοδότηση Περιφέρειας Θεσσαλίας με επιπλέον χρήματα για να πληρωθούν οι εργολάβοι μηχανημάτων 

Με επιπλέον 10 εκ. ευρώ χρηματοδοτείται η Περιφέρεια Θεσσαλίας για να πληρωθούν οι εργολάβοι με τα μηχανήματα που επιχειρούν μετά τις κακοκαιρίες Daniel και Elias  σε όλη τη Θεσσαλία.

Επιπλέον συνεχίζονται οι προσωρινές αποκαταστάσεις προσβασιμότητας και ο καθαρισμός των ρεμάτων, όπως επισήμανε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός. Επιπλέον ανέφερε ότι από την πλευρά του το αρμόδιο υπουργείο προχωρά στη μελετοκατασκευή και στη συνέχεια την ανάθεση των μόνιμων έργων αποκατάστασης δρόμων και γεφυρών και άλλων ζημιών στη Μαγνησία διαθέτοντας ένα ποσό 500 εκ. ευρώ αρχικά. Στο πλαίσιο δε των τελικών αποκαταστάσεων θα γίνει και η διευθέτηση του παλιού ΧΑΔΑ που παρέσυρε ο Ξηριάς, με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να παρασυρθούν από τα ορμητικά νερά και να φράξουν το ποτάμι. Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Αγοραστός, «Εμείς συνεχίζουμε τον καθαρισμό των ρεμάτων, ετοιμάζονται και τα τεχνικά δελτία για να πληρωθούν οι άνθρωποι που εργάζονται εδώ και 40 ημέρες χωρίς χρήματα όχι μόνο στη Μαγνησία, αλλά σε όλη τη Θεσσαλία». 

Απομάκρυνση νερού από πλημμυρισμένες εκτάσεις Κάρλας – Πλωτές αντλίες για προστασία των Καναλίων 

Αναφορικά με το πως θα επιλυθεί το θέμα των πλημμυρισμένων εκτάσεων γύρω από την Κάρλα δήλωσε ότι αυτά μέσω του θυροφράγματος θα διοχετεύονται στον Ξηριά και στη συνέχεια στον Παγασητικό, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, όταν ισχύουν συνθήκες επικινδυνότητας. Η Περιφέρεια σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο και τον κ. Τριαντόπουλο θα προμηθευτεί πλωτές αντλίες για την προστασία κυρίως της περιοχής των Καναλίων. «Η μόνιμη απομάκρυνση μπορεί να γίνει μέσω ενός σχεδίου που προτείναμε, τεχνικά δύσκολου και με υψηλό κόστος αλλά μπορεί να γίνει και γρήγορα και είναι εφικτό. Και αυτό είναι η μεταφορά του νερού των πλημμυρισμένων εκτάσεων μέσω του Γκουσμπασανιώτη στον Πηνειό. Υπάρχει ένα τεχνικό θέμα και απαιτούνται μεγάλες αντλίες και ρεύμα. Το σίγουρο είναι ότι τόσο νερό είναι αδύνατον να φύγει μέσω του θυροφράγματος. Ίσως χρειαστεί μικτή ενέργεια, ηλεκτρική συν πετρέλαιο για να λειτουργήσει το έργο.  Εμείς δεν κάναμε εκλογές, αλλά πόλεμο. Με τη δική μας λύση μπορεί να γίνει γρήγορα, Ο Γκουσμπασανιώτης θα λειτουργεί πάντα ως μέσο απομάκρυνσης των νερών από τη λίμνη, όποτε χρειαστεί. Έχουν ακουστεί πολλές λύσεις, αλλά πρέπει να επιστημονικά να διερευνηθεί το θέμα», τόνισε

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο