26.2 C
Almyros
3 Οκτωβρίου 2024 15:24
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΔ. Μαρέδης για Πολυχρονόπουλο: Νομικά δεν υπάρχει υπόθεση – Έκανε τη φιλανθρωπία...

Δ. Μαρέδης για Πολυχρονόπουλο: Νομικά δεν υπάρχει υπόθεση – Έκανε τη φιλανθρωπία επάγγελμα [βίντεο]

Την υπόθεση του “Άλλου Ανθρώπου” Κώστα Πολυχρονόπουλου άνοιξε για άλλη μία φορά η εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” στο STAR.

Ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης τοποθετήθηκε σχετικά με τις τελευταίες αποκαλύψεις για τη δράση του επικεφαλής της άτυπης φιλανθρωπικής οργάνωσης.

«Δεν υπάρχει νομικό και δικαστικό ζήτημα. Πρόκειται για ένα ξεκάθαρο φορολογικό αδίκημα. Κάποιοι του έδιναν καλόπιστα χρήματα κι εκείνος είχε την ευκαιρία να τα εκμεταλλευτεί όπως νομίζει. Από τη στιγμή που έπαιζε σε νόμιμο τζόγο δεν τίθεται ζήτημα. Πρέπει να γίνει έγκληση και να αποδειχθεί ότι τα χρήματα ενός συγκεκριμένου ανθρώπου που έκανε δωρεά, παίχτηκαν σε τζόγο και δεν εξυπηρέτησαν τον σκοπό τους. Τα συγκεκριμένα χρήματα όμως. Αυτό είναι σχεδόν αδύνατο να αποδειχθεί, ακόμα κι αν βρεθεί ένας άνθρωπος να τον καταγγείλει. Ο κ. Πολυχρονόπουλος εκμεταλλεύτηκε το κλίμα λαϊκισμού που είχε αναπτυχθεί με τα μνημόνια στην ελληνική κοινωνία και έχτισε πάνω σε αυτό τη δική του “αυτοκρατορία”. Αντιλήφθηκε ότι στη φιλανθρωπία υπάρχουν λεφτά. Απόδειξη, ότι το έκανε επάγγελμα. Δεν εργάζεται κάπου και απλώς παράλληλα ασκεί ένα φιλανθρωπικό έργο. Ήταν άνεργος και έστησε μία μπίζνα. Έκανε τη φιλανθρωπία επάγγελμα δηλαδή. Βέβαια, από όσα μου λένε άνθρωποι με τους οποίους συνεργάστηκε, βοήθησε αρκετό κόσμο και μοίρασε φαγητό σε εκατοντάδες ανθρώπους. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι του Πολυχρονόπουλου, πέραν ενός ενδεχομένως φορολογικού αδικήματος. Είναι της Πολιτείας, που ενώ τον βράβευε δεν έκανε έναν έλεγχο για τη χρηματοδότηση του ή ακόμα και για τις συνθήκες υγιεινής κάτω από τις οποίες μαγειρεύονταν αυτά τα φαγητά καθημερινά. Αλλά για άλλη μία φορά, έρχεται η Πολιτεία και κουνάει το δάχτυλο σε όποιον προσπαθεί να υποκαταστήσει την ίδια και τα κενά της. Δεν γνωρίζω τον Πολυχρονόπουλο, δεν τον έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Μπράβο για το καλό που έκανε, όμως εκτιμώ ότι δε θέλησε ποτέ να μετατρέψει τη δράση του σε νομική μορφή για να είναι ασύδοτος. Άκουσα το επιχείρημα του ίδιου ότι “δεν έπαιξε χρήματα του «Άλλου ανθρώπου» στον τζόγο”. Πρακτικά είναι αδύνατο, διότι δεν είχε άλλη πηγή εισοδήματος. Οπότε σίγουρα τα έπαιξε. Αλλά εκμεταλλεύθηκε ένα μεγάλο κενό και έζησε στο όριο της νομιμοφάνειας» είπε ο Βολιώτης δημοσιογράφος.

{“@context”:”http://schema.org”,”@type”:”VideoObject”,”name”:”Αποκλειστικά στην κάμερα ο Κ. Πολυχρονόπουλος – Τι απαντά για όλες τις κατηγορίες”,”description”:”Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος απντά αποκλειστικά στις \”Αλήθειες με τη Ζήνα\” για για τις κατηγορίες εις βάρος του. Στο πλατό και ο δικηγόρος του, Α. Κατσιφός. “,”thumbnailUrl”:”https://i4thumbs.glomex.com/dC1icG1lNTVkMGd6N2QvMjAyNC8wMi8wOC8xMS8wM18zOF82NWM0YjUwYTA1MWEzLmpwZw==/profile:player-960×540″,”duration”:”PT19M46S”,”uploadDate”:”2024-02-08T11:08:42.000Z”,”embedUrl”:”https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=40599v1wlaha4e0i&playlistId=v-cyznaadk3ipd”,”provider”:{“@type”:”Organization”,”name”:”glomex GmbH”,”logo”:{“@type”:”ImageObject”,”url”:”https://player.glomex.com/logo_v@2x.png”,”width”:136,”height”:146}}}

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο