19.6 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 11:16
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΔ/ντής Vinci Highways, Παναγιώτης Παπανικόλας: Το 66% των Ευρωπαίων και το 78%...

Δ/ντής Vinci Highways, Παναγιώτης Παπανικόλας: Το 66% των Ευρωπαίων και το 78% των Ελλήνων μετακινείται πλέον με τα πόδια

Ο διευθυντής Vinci Highways, Παναγιώτης Παπανικόλας, μίλησε στο ERTNEWS στην εκπομπή Update για τη συνύπαρξη στους δρόμους των διαφορετικών φορμών μετακίνησης.

Όπως εξηγεί «Εξαιτίας και του COVID και της ενεργειακής κρίσης και μείωσης της ενεργειακής κατανάλωσης, έχουν δημιουργηθεί δύο πράγματα: Καταρχήν περισσότερος κόσμος περπατάει με τα πόδια πλέον και επίσης πολλοί χρησιμοποιούν εναλλακτικά μέσα και ελαφριά ηλεκτρικά οχήματα, όπως είναι τα πατίνια, τα ρόλερς κλπ. Επιπλέον, όλοι αυτοί λοιπόν καλούνται να μοιραστούν το ίδιο κοινόχρηστο χώρο. Σε αυτό λοιπόν, η έρευνα επικεντρώνεται και έδειξε ότι το 66% των Ευρωπαίων και το 78% των Ελλήνων έχει αρχίσει να μετακινείται και με τα πόδια. Επίσης το 56% των Ελλήνων πέρα από το αυτοκίνητό του, που παραμένει το κύριο μέσο μετακίνησης, αρχίζει και χρησιμοποιεί και κάποιο εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης. Επομένως ακριβώς αυτό το σημείο είναι πως οι χρήστες των διαφόρων μέσων μεταφοράς μπορούν να σέβονται τους υπόλοιπους χρήστες και να μοιράζονται τον ίδιο κοινόχρηστο χώρο. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι Ευρωπαίοι καταπατούν κατά ένα μέρος τους ποδηλατοδρόμους, πράγμα το οποίο δεν ισχύει πολύ στην Ελλάδα, διότι δεν έχουμε και πολλούς ποδηλατόδρομους. Ωστόσο όμως 90% των Ελλήνων των πεζών διασχίζει τον δρόμο εκτός προστατευτικών διαβάσεων».

Ο κ. Παπανικόλας αναφέρθηκε στη σημασία της ευαισθητοποίησης και του σεβασμού των κοινόχρηστων χώρων. «Θα πρέπει να σεβόμαστε τη σήμανση, τα όρια ταχύτητας, τους άλλους χρήστες».

Όσο για το αν υπάρχει ενσυναίσθηση, είπε ότι είναι κάτι που βελτιώνεται με την εκπαίδευση. «Η εμπειρία δείχνει ότι το 70% περίπου των χρηστών που χρησιμοποιούν άλλο μέσο μετακίνησης είναι προσεκτικοί και σέβονται πιο πολύ τον συνάνθρωπό τους στο οδικό δίκτυο, όταν και οι ίδιοι είναι χρήστες του οδικού δικτύου, με άλλο μέσο, είτε είναι πεζοί, είτε χρησιμοποιούν τα ελαφρά ηλεκτρικά οχήματα».

Τέλος, τόνισε ότι ο σεβασμός του κόκκινου σηματοδοότη ισχύει για όλους και για όλα τα μέσα μεταφοράς.

Πηγή: ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο