20.7 C
Almyros
22 Σεπτεμβρίου 2024 21:16
ESPA
ΑρχικήΑΛΜΥΡΟΣΔεύτερη ευκαιρία στον 39χρονο που συνελήφθη για κλοπή στον Αλμυρό

Δεύτερη ευκαιρία στον 39χρονο που συνελήφθη για κλοπή στον Αλμυρό

Απαλλάχτηκε της κατηγορίας και αθωώθηκε, καθώς αποκατέστησε τον περιπτερά

Με την επισήμανση της προέδρου ότι εάν απασχολήσει ξανά τις αρχές, η Δικαιοσύνη θα είναι πολύ αυστηρή απέναντί του και θα οδηγηθεί στη φυλακή, αθώος κρίθηκε χθες από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου ο 39χρονος που συνελήφθη την Κυριακή μετά από κλοπή σε περίπτερο στον Αλμυρό.

Ο 39χρονος είναι γνωστός στην Αστυνομία από υποθέσεις κλοπών, όμως δεν είχε δικαστεί ποτέ ξανά, καθώς δεν είχε υποβληθεί εναντίον του μήνυση από παθόντες.

Επιπλέον, αποκατέστησε τον περιπτερά, αποδίδοντάς του τα 70 ευρώ που άρπαξε, όταν ο πατέρας του επαγγελματία που βρισκόταν στην επιχείρηση και βοηθούσε απομακρύνθηκε από το ταμείο για να του δώσει την κόκα – κόλα που ζήτησε να αγοράσει.

Ο παθών είπε στο Αυτόφωρο ότι εκείνο που ζητά είναι ο 39χρονος να μην προσεγγίσει ποτέ ξανά την επιχείρησή του, καθώς τον έχει κλέψει κι άλλη φορά στο παρελθόν.

Ο κατηγορούμενος είπε στο δικαστήριο ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών κάνοντας χρήση ηρωίνης από ηλικίας 20 χρονών. Τόνισε ακόμη ότι εξαιτίας της πολύχρονης χρήσης δεν μπορεί να εργαστεί. Χαρακτηριστικό της κατάστασής του είναι ότι κατά την ακροαματική διαδικασία αποδείχτηκε ότι τα μισά χρήματα από αυτά που άρπαξε από το ταμείο του έπεσαν μέσα στο μαγαζί, ενώ προσπαθούσε να τα βάλει στην τσέπη.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι έκλεψε τα χρήματα, αλλά αρνήθηκε ότι έχει ξανακλέψει τον επαγγελματία, ενώ δεσμεύτηκε να μην επαναλάβει παρόμοια πράξη.

Η μητέρα του που ήταν παρούσα στο δικαστήριο, εγγυήθηκε ότι θα τον προσέχει ακόμη περισσότερο, ώστε να μην υποτροπιάσει.

Η μητέρα του συγκίνησε με τη συμπεριφορά της. Εργάζεται σε σπίτια και μία ζωή είναι κοντά στον γιο της και προσπαθεί να τον προστατέψει. «Δεν θα ξανασυμβεί» τόνιζε, ακούγοντας την πρόταση της εισαγγελέα να απαλλαγεί από την κατηγορία της κλοπής ο 39χρονος και να αθωωθεί.

Απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο η πρόεδρος προειδοποίησε: «Αν ξανάρθεις στα δικαστήρια για κλοπή, δεν θα έχει αθώωση. Θα έχει καταδίκη».

Μετά τη δίκη ο 39χρονος, ο οποίος ήταν υπό κράτηση από την Κυριακή, αφέθηκε ελεύθερος.

Κ. Μ.

Πηγή: Ταχυδρόμος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο