15.7 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 01:20
ESPA
ΑρχικήΑΛΜΥΡΟΣΔελτίο Τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινουπόλεως

Δελτίο Τύπου Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινουπόλεως

Η Λέσχη Ιστορίας Λόγου & Τέχνης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινουπόλεως, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων γιόρτασε την Πέμπτη 11 Ιουλίου, στις 8:30 το απόγευμα, την ολοκλήρωση των συναντήσεων της με θέμα την Τέχνη, με εκδηλώσεις για την τέχνη της Φωτογραφίας, με μια έκθεση του Νίκου Μεταξιώτη με θέμα «Ο Κάμπος» και ένα λογοτεχνικό αφιέρωμα στην Αύρα Παπαδοπούλου, «Η Αύρα του κάμπου και της Ευξεινούπολης».

Στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου Ευξεινούπολης ο Νίκος Μεταξιώτης εξέθεσε 33 φωτογραφίες του, από τον Κάμπο.  Η έκθεση χωρίστηκε σε 3 ενότητες, ο Κάμπος του Αλμυρού, ο Θεσσαλικός Κάμπος και η Ευξεινούπολη.  Μέσα από την τρυφερή και διεισδυτική ματιά του ο καλλιτέχνης φωτογράφος Νίκος Μεταξιώτης, απαθανατίζει τοπία σε διάφορες εποχές του χρόνου και μας κάλεσε να μοιραστούμε το μεγαλείο του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος.

Στο ίδιο περιβάλλον που ύμνησε στα γραπτά της και η σπουδαία Ευξεινουπολίτισσα συγγραφέας και δημοσιογράφος Αύρα Παπαδοπούλου.  Μια γυναίκα δυναμική, η οποία λάτρεψε τον τόπο της την Ευξεινούπολη και αφιέρωσε το σύνολο του έργου της τόσο σε αυτή όσο και σε όλη την περιοχή του Αλμυρού.  Χάρη στο συγγραφικό της έργο, έχουμε σήμερα εικόνες των πρώτων χρόνων και ανθρώπων που κατοίκησαν την Ευξεινούπολη καθώς και της ευρύτερης περιοχής μας.  Η ζωή της και το έργο της αξίζει την τιμή μας και εμείς αξίζουμε το παράδειγμά της.

Το αφιέρωμα στην Αύρα Παπαδοπούλου, «Η Αύρα του κάμπου και της Ευξεινούπολης» αποτελεί προάγγελο της έκδοσης του βιβλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινουπόλεως, που σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει με τίτλο ΜΙΚΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ, με τη συνδρομή και του Δήμου Αλμυρού.

Τη βραδιά ομόρφυνε η μουσική και τα τραγούδια της Αναστασίας Τσούτσου, κόρης της Αύρας Παπαδοπούλου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ευξεινούπολης κ Παπαγιάννης Μηνάς και φίλοι της Λέσχης Ιστορίας Λόγου και Τέχνης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινουπόλεως.

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ευξεινουπόλεως εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Αλμυρού κ Εσερίδη Δημήτριο, την κ. Σταυραντώνη Μαρία, Εντεταλμένη Σύμβουλο Πολιτισμού & Παιδείας του Δήμου Αλμυρού, καθώς και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ευξεινούπολης κ Παπαγιάννη Μηνά, για υποστήριξη στην υλοποίηση των καλοκαιρινών μας εκδηλώσεων και την αμέριστη συμπαράσταση τους στο έργο του συλλόγου μας.

Με εκτίμηση

Το Δ.Σ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο