19.6 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 19:31
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΔέσμευση για αποκατάσταση του δρόμο Ζαγοράς- Χορευτού από την Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας

Δέσμευση για αποκατάσταση του δρόμο Ζαγοράς- Χορευτού από την Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας

Η σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής του δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου, που διοργάνωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς, στο δημαρχείο, καθώς και η δημοσιοποίηση του προβλήματος πριν τρεις ημέρες, έφερε τα πρώτα αποτελέσματα, αφού υπήρξε ρητή διαβεβαίωση της Αντιπεριφέρειας Μαγνησίας, ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ολοκληρωθούν μερικώς οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του προβληματικού οδικού δικτύου από την Ζαγορά στο Χορευτό.

Αυτή ήταν η απάντηση των αντιδημάρχων του δήμου Ζαγοράς- Μουρεσίου προς τους διαμαρτυρόμενους δημότες, ωστόσο το πρόβλημα με την μη εκτέλεση των δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, εδώ και δυο χρόνια, από την Ζαγορά μέχρι το Χορευτό, δεν φαίνεται ότι μπορεί να επιλυθεί, καθώς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ απαντάει ότι για λόγους κόστους δεν μπορεί να παρέχει ένα μικρό λεωφορείο στην Ζαγορά, για την μετεπιβίβαση των επιβατών με τελικό προορισμό το Χορευτό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση, τόνισε ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται οι ντόπιοι κάτοικοι και τουρίστες με κριτήρια “κόστους – οφέλους. Πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί λύση, ώστε από αύριο κιόλας να υπάρχει λεωφορείο και στη συγκεκριμένη διαδρομή. Σε αυτή την κατεύθυνση προγραμματίζει κινητοποίηση και πορεία το ερχόμενο Σάββατο στις 19:00 το απόγευμα από τη Ζαγορά μέχρι το Χορευτό. Καλούμε δε όλους του φορείς του Δήμου μας σε συμμετοχή στην κινητοποίηση και ανάδειξη των προβλημάτων“.

Σημειωτέων, το εύρος του δρόμου Ζαγοράς- Χορευτό ήταν πάντα περιορισμένο, ωστόσο τα τελευταία χρόνια, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που σημειώθηκαν στην περιοχή και ο τρόπος που αποκαταστήθηκαν οι ζημιές, μείωσε ακόμα περισσότερο το εύρος σε αρκετά σημεία του δρόμου, με αποτέλεσμα τα μεγάλα λεωφορεία του ΚΤΕΛ, να μην μπορούν να εκτελέσουν το δρομολόγιο.

Το πρόβλημα μαζικής συγκοινωνίας, καθώς φαίνεται είναι πολύ οξυμένο. Δεκάδες είναι οι τουρίστες που παρακαλούν καθημερινά για μετεπιβίβαση σε καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων, εργαζόμενοι και ντόπιοι που δεν μπορουν να μεταβούν στο Χορευτό, ενώ πολλές είναι οι ακυρώσεις κυρίως από νεολαία, φοιτητές και σπουδαστές  που θέλει αλλά δεν μπορεί να παραθερίσει σε Χορευτό και στην όμορη παραλία της Παρίσαινας.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο