19.2 C
Almyros
22 Σεπτεμβρίου 2024 23:25
ESPA
ΑρχικήΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑDialectica: Δίνει επενδυτικές συμβουλές σε επιχειρηματικά μεγαθήρια με παρουσία σε πάνω από...

Dialectica: Δίνει επενδυτικές συμβουλές σε επιχειρηματικά μεγαθήρια με παρουσία σε πάνω από 50 χώρες

Διαβλέποντας και… προβλέποντας το μέλλον, η startup Dialectica (με έδρα το Λονδίνο), εταιρεία τεχνολογίας και παροχής επιχειρηματικών πληροφοριών και δεδομένων, ξεκίνησε το 2016 και έκτοτε κατακτά συνεχώς νέες κορυφές.

Dialectica: Το 2024 αποτελεί ένα έτος ορόσημο – Στόχος οι 1.000 εργαζόμενοι στην Ελλάδα

Μάλιστα, φέτος συμπεριλαμβάνεται για τέταρτη συνεχή χρόνια στη λίστα των Financial Times με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ευρώπης. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται μεγαθήρια του παγκόσμιου επιχειρείν που διαχειρίζονται μερικά… τρισ. δολάρια. Τα ετήσια έσοδα της Dialectica ξεπερνούν τα 70 εκατ. δολάρια με την εταιρεία που παίζει πλέον… σε άλλες πίστες να εμφανίζει ρυθμούς ανάπτυξης 40% ετησίως.

Η Dialectica ήταν μια ιδέα που ξεκίνησε πριν από περίπου 9 χρόνια, από τους Γιώργο Τσαρούχα και Frederick Corkett, σε ένα μικρό διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας. Σήμερα, όχι μόνο αποτελεί πλέον ένα εμβληματικό Global Brand, με διεθνές πελατολόγιο και πέντε γραφεία σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία, αλλά είναι και ένας από τους πρώτους ενοίκους του Πύργου του Πειραιά. Στα γραφεία της εταιρείας, η οποία αριθμεί πάνω από 1.000 εργαζόμενους και ένα δίκτυο με 400.000 ειδικούς σε περισσότερες από 100 χώρες, βρέθηκε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Γιώργος Τσαρούχας διακρίθηκε ως «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» για το 2023, στην κατηγορία «Πρωτοπόρος Επιχειρηματίας» των βραβείων της EY.

Στα ραντάρ της 50 χώρες

Η Dialectica δραστηριοποιείται στον χώρο της βελτιστοποίησης επιχειρηματικών αποφάσεων παρέχοντας υπηρεσίες σε πελάτες σε 50 χώρες παγκοσμίως. Η εταιρεία συνεργάζεται με τις κορυφαίες επενδυτικές και συμβουλευτικές εταιρείες παγκοσμίως, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να συλλέγουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και γνώσεις αγοράς από ειδικούς σε διάφορους τομείς και αγορές.

Η εταιρεία απασχολεί σήμερα πάνω από 1.100 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, με περισσότερους από 650 από αυτούς να έχουν ως βάση τη χώρα μας. Μέχρι το τέλος του έτους, στόχος της εταιρείας είναι να απασχολεί 1.000 εργαζόμενους στην Ελλάδα. Η μεταφορά των εργαζόμενων στις νέες εγκαταστάσεις της εταιρείας, οι οποίες εκτείνονται σε έξι ορόφους του Πύργου Πειραιά, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως τις αρχές του Ιούλιου 2024, ενώ υπάρχουν σκέψεις για επέκταση και σε περισσότερους ορόφους.

Πληροφορίες σε real time

H Dialectica βοηθάει θεσμικούς επενδυτές, συμβουλευτικές εταιρείες και μεγάλες επιχειρήσεις να λαμβάνουν έγκαιρα και αποτελεσματικά τις πλέον συμφέρουσες επενδυτικές αποφάσεις βασισμένες σε δεδομένα και πληροφορίες πραγματικού χρόνου. Συγκεκριμένα, όταν μία επενδυτική ή συμβουλευτική εταιρία θέλει να αξιολογήσει μια επενδυτική ευκαιρία – για παράδειγμα μια πιθανή εξαγορά – προχωρά σε επισταμένη έρευνα της αγοράς, του ανταγωνισμού και του μάκροπεριβάλλοντος μεταξύ άλλων.

Μέχρι πρότινος, η έρευνα αυτή στηριζόταν σε δημοσιευμένα κείμενα, αναζήτηση στο διαδίκτυο κτλ. Η διαδικασία αυτή εκτός από χρονοβόρα ήταν και πολλές φορές αρκετά δαπανηρή. Επίσης, ακόμη και όταν ολοκληρωνόταν η έρευνα υπήρχε πάντα ο κίνδυνος τα δεδομένα που είχαν συλλεχθεί να μην αντιπροσώπευαν την κατάσταση της αγοράς τη δεδομένη εκείνη στιγμή καθώς στις μέρες μας όλα αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς.

Βήμα – βήμα προς την κορυφή

Στα τέλη του 1990, «αναδύθηκε» μια καινούργια αγορά αυτή των υπηρεσιών παροχής πρωτογενούς έρευνας, όπου δίνεται η δυνατότητα στις εταιρείες – κυρίως συμβουλευτικές και επενδυτικές – να αποκτούν πρόσβαση σε experts με σκοπό να συλλέγουν πληροφορίες και γνώση σε πραγματικό χρόνο μέσω ωριαίων συζητήσεων.

Η Dialectica τροφοδοτεί με πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο θεσμικούς επενδυτές, private equity fund, henge funds, μεγάλες επιχειρήσεις και συμβουλευτικές εταιρείες, για να κρίνουν, να αξιολογήσουν και να πάρουν τις αποφάσεις τους για επενδυτικές συμφωνίες δισεκατομμυρίων.

Η εταιρεία έχει στην διάθεσή της μια βάση δεδομένων με μισό εκατομμύριο experts, η οποία διαρκώς ενισχύεται. Το αντικείμενο της Dialectica είναι το Business Intelligence, κομμάτι της αγοράς του Knowlendge Brokering (υπηρεσίες παροχής πρωτογενούς έρευνας), μία αγορά η οποία τρέχει με ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης 40%.

Το Knowlendge Brokering είναι ζωτικό κομμάτι της παγκόσμιας αγοράς market research (υπηρεσίες και προϊόντα έρευνας αγοράς), η αξία της οποίας υπολογίζεται σε 80 δισ. δολ. με την εταιρεία να στοχεύει να διεκδικήσει σημαντικό κομμάτι μίας ολοένα και διευρυνόμενης πίτας.

Το 2022, η εταιρεία λάνσαρε επίσης ένα νέο προϊόν, τα B2B Surveys, που δίνουν τη δυνατότητα σε συμβουλευτικές και επενδυτικές εταιρείες καθώς και σε μεγάλες επιχειρήσεις να αντλήσουν μεγαλύτερο όγκο realtime πληροφοριών από ειδικούς σε σύντομο χρονικό διάστημα, ενώ συμμετείχε και στο Digital Transformation in Greece Report 2023/24 που καταγράφει τις απόψεις στελεχών των ελληνικών επιχειρήσεων σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους.

Με την εξυπηρέτηση των πελατών της κορυφαία προτεραιότητα, όραμα της εταιρείας είναι να καταστεί η πλέον αξιόπιστη και πρωτοπόρος πλατφόρμα ανταλλαγής γνώσεων στον κόσμο, προσελκύοντας κορυφαία ταλέντα στις τάξεις της.



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο