19.6 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 21:24
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΔήμαρχος Βόλου: “Το νερό δεν ιδιωτικοποιείται”- Νέα σελίδα για τη ΔΕΥΑΜΒ- Τα...

Δήμαρχος Βόλου: “Το νερό δεν ιδιωτικοποιείται”- Νέα σελίδα για τη ΔΕΥΑΜΒ- Τα έργα μιλάνε, όχι λόγια”

“Μιλάμε με έργα και όχι με λόγια. Αυτά τα αφήνουμε για τους άλλους”. Έργο ζωής εκτελείται τον τελευταίο χρόνο στον Βόλο, ύψους 17εκ.€, είπε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου με κύριο άξονα την αποτίμηση του έργου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ). Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι “όσο είμαι Δήμαρχος το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό“.

Αρχικά ο Δήμαρχος Βόλου τόνισε ότι πρόκειται για μια γενική αποτίμηση του έργου της ΔΕΥΑΜΒ, ενός φορέα που έχει αύριο και που το αντικείμενο είναι και θα παραμείνει να είναι η διαχείριση του δημόσιου αγαθού, του νερού. Επίσης, στον ρόλο της δημοτικής επιχείρησης να προστατεύει την παραγωγή του νερού από πηγές και γεωτρήσεις, καθώς και στην νομική προστασία των περιοχών παραγωγής του νερού, στην μεταφορά και αποθήκευση στις δεξαμενές για τη διανομή του πόσιμου νερού στους πολίτες μετά από τον έλεγχο του και την απολύμανσή του μέσω της χλωρίωσης. Στην ευθύνη συλλογής και μεταφοράς των λυμάτων στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, όπου αναπτύσσει δράσεις με ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό, που πέρα από την εξυπηρέτηση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών έχουν και περιβαντολογική διάσταση.

“Σήμερα ήρθε η μέρα που όλοι περίμεναν. Ολοκληρώθηκε το έργο της αποχέτευσης της Ν. Αγχιάλου και έτσι από τη Δευτέρα θα μπορούν οι δημότες να υποβάλλουν αιτήσεις για να συνδεθούμε με το σύγχρονο δίκτυο αποχέτευση. Γυρίζει σελίδα η Ν. Αγχίαλος, κάτι για το οποίο χρόνια οι κάτοικοι περίμεναν και που η ΔΕΥΑΜΒ. Στις αρχές Αυγούστου να ξεκινήσουν οι πρώτες συνδέσεις, ανακουφίζοντας τους πολίτες, αλλά και το υπέδαφος από την επιβάρυνση των βόθρων, διασφαλίζοντας καλύτερους όρους για τη δημόσια υγεία. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Ένα παρόμοιο έργο θα γίνει στα Άνω και Κάτω Λεχώνια, εξασφαλίζοντας την χρηματοδόσει, για τα έργα αποχέτευσης σε όλο το παραθαλάσσιο μέτωπο του Δήμου Βόλου. Τέλος τα πανηγύρια. Ο Βιολογικός καθαρισμός του Βόλου μετά την επέκταση που κάναμε, έχει δυναμικότητα επεξεργασίας λυμάτων για 215.000 κατοικίες. Τέλος, εντάχθηκε στο Ταμείο Ανακάμψης, η αεροποίηση της λάσπης του Βιολογικού, την οποία μεταφέραμε έως σήμερα στο ΧΥΤΑ. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 12.000.000 ευρώ”.

Για το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης, έργο ζωτικής σημασίας, που εκτελείται στην πόλη του Δήμου, ο κ. Μπέος υπογράμμισε ότι έχει ολοκληρωθεί κατά 75%, – όπως ήταν αναμενόμενο έχει δημιουργήσει κυκλοφοριακά προβλήματα και κόπωση σε όλους τους δημότες που υφίστανται την καθημερινή ταλαιπωρία- και το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πλήρως μέχρι τα τέλη Αυγούστου, καθώς και οι εργασίες στις κεντρικές αρτηρίες της πόλης.

Παρακολουθείστε εδώ την συνέντευξη:

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο