22 C
Almyros
25 Σεπτεμβρίου 2024 23:22
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΔημήτρης Μαρέδης για Μπέο, Κουσουλό και Ζήνα – Δείτε βίντεο με τη...

Δημήτρης Μαρέδης για Μπέο, Κουσουλό και Ζήνα – Δείτε βίντεο με τη συνέντευξη του Βολιώτη δημοσιογράφου

Καλεσμένος στην εκπομπή “Status” του Κωνστατίνου Καμέα στον ASTRA ήταν χθες το βράδυ ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μαρέδης, ο οποίος μίλησε για όλα. Για τον Αχιλλέα Μπέο και τις εμπρηστικές του δηλώσεις, για τον πόλεμο που δέχθηκε από συγκεκριμένη παράταξη του δημοτικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, για τη συνεργασία του με τη Ζήνα Κουτσελίνη και τον δημοσιογράφο Πέτρο Κουσουλό, που δε βρίσκεται φέτος στην τηλεοπτική τους παρέα στο STAR.

Για τη Ζήνα Κουτσελίνη

«Περνάω υπέροχα με τη Ζήνα Κουτσελίνη. Είναι πανεπιστήμιο, δεν είναι απλά ένα σχολείο. Είναι μια εξαιρετική συνεργάτιδα και είναι τύχη να δουλεύεις μαζί της με έναν όρο. Να είσαι σε θέση να την αποκωδικοποιήσεις και να τη μεταφράσεις. Και να τσαλαπατάς τον εγωισμό σου για να μπορείς να μαθαίνεις από τον άλλον και να μην το παίζει εξυπνάκιας».

Για τη βραδινή εκπομπή

«Είναι μία νέα πρόκληση. Ένα προσωπικό στοίχημα της Ζήνας, που είναι η επικεφαλής αυτής της ομάδας. Νομίζω ότι θα το κερδίσουμε. Όλα τα νέα εγχειρήματα θέλουν τον χώρο και τον χρόνο τους. Εκτιμώ ότι ο απολογισμός θα είναι πολύ θετικός γι’ αυτή την εκπομπή. Δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην ελληνική τηλεόραση. Είναι ενημερωτική με δικαστικό, αστυνομικό ρεπορτάζ, με στοιχεία σόου και λέμε πράγματα στους τηλεθεατές που δε μπορούμε να τα πούμε μέρα μεσημέρι. Είναι μία ωραία εμπειρία».

Για τον Πέτρο Κουσουλό

«Δεν θεωρώ ότι είναι απώλεια η απουσία του Πέτρου Κουσουλού από την εκπομπή. Ήταν ένα σημαντικό κoμμάτι της εκπομπής. Αυτή, είναι μία εκπομπή της Ζήνας. Δεν είναι απώλεια ούτε αν λείπει ο Κουσουλός, ούτε αν λείπει ο Μαρέδης, ούτε κανείς. Και μόνη της να μείνει σε ένα άδειο πλατώ, χωρίς θέματα, χωρίς δημοσιογράφους, χωρίς ρεπορτάζ και να μιλά με τους τηλεεθατές έναν έναν θα κάνει τα ίδια νούμερα και θα έχει την ίδια επιτυχία. Ως εκ τούτου θεωρώ ότι κανείς δε λείπει δίπλα από τη Ζήνα. Είναι από μόνη της ένα χαρτί πολύ πολύ δυνατό, το έχει δουλέψει πάρα πολύ, το έχει χτίσει, έχει χτίσει κι εμάς, όλους τους ανθρώπους που υπήρξαμε ή υπάρχουμε ακόμα δίπλα της και νομίζω ότι κανένας δε λείπει από τους τηλεθεατές. Όλοι βρίσκουν τη θέση που τους αξίζει».

Σε ερώτημα του Κ. Καμέα, για το αν ο φοβερός καυγάς τους για την “Κιβωτό του κόσμου” στον αέρα του τηλεοπτικού σταθμού ήταν η αιτία της ρήξης του Π. Κουσουλού με την εκπομπή, ο Δημήτρης Μαρέδης απάντησε:

«Έχει ακουστεί κάτι τέτοιο; Δε νομίζω ότι αυτός ήταν ο λόγος που αποχώρησε. Δεν ξέρω γιατί ο Πέτρος αποφάσισε να μην είναι μαζί μας φέτος. Δεν το γνωρίζω γιατί δε μου το έχει πει. Κρίνω ότι δεν είναι αυτός ο λόγος. Δεν τον έχω ακούσει να το λέει καν και πιστεύω θα το έλεγε, επειδή μιλάει πάντα με ειλικρίνεια».

Ο ίδιος λέει ότι θα κάνει δική του εκπομπή. Εσύ, μαζί του θα συνεργαζόσουν μετά από αυτό το συμβάν;

Δεν έχουμε τίποτα προσωπικό. Με τους ανθρώπους που μπορεί να διαφωνούμε στον τηλεοπτικό αέρα, ακόμα κι αν λέει χοντράδες. Είπε στη συγκεκριμένη περίπτωση μία χοντράδα. Είπε κάτι που δεν έπρεπε να το πει στον αέρα, ούτε γενικά διότι ξέρει ότι δεν ισχύει. Όμως σε μία ζωντανή εκπομπή συμβαίνουν πράγματα, μπορεί πάνω στην ένταση να πεις πράγματα που δεν εννοείς. Ο Πέτρος είναι ένας πολύ καλός δημοσιογράφος. Εγώ τον εκτιμώ πάρα πολύ. Ανήκουμε σε δυο διαφορετικές σχολές δημοσιογραφίας όμως. Αλλιώς κάνει τη δουλειά του ο Πέτρος, με έναν πιο… δημοφιλή τρόπο λέγοντας πιο δημοφιλή πράγματα, αλλιώς την κάνω εγώ. Από επιλογή το κάνω κι εγώ, από επιλογή κι ο Πέτρος. Φυσικά, θα συνεργαζόμουν μαζί του. Δεν αποκλείω ποτέ κανέναν, διότι δεν ξέρεις πως τα φέρνει η ζωή και δε θα έλεγα ποτέ όχι σε μία συνεργασία με τον Πέτρο. Συνεργαστήκαμε άψογα για δύο ολόκληρα χρόνια. 

Έχετε επικοινωνία; Έχετε ξαναμιλήσει στο τηλέφωνο από τότε;

«Όχι, δεν έχουμε ξαναμιλήσει στο τηλέφωνο. Του έστειλα ένα μήνυμα για να του ευχηθώ για τη γέννηση του τρίτου του παιδιού και μου απάντησε εγκάρδια. Δεν έχει τύχει να μιλήσουμε. Προφανώς αν τον δω θα μιλήσουμε. Ξέρεις, με τον Πέτρο εκτιμώ ότι ήμασταν και φίλοι, πέρα από συνεργάτες. Δεν αλλάζουν τα συναισθήματα των ανθρώπων. Εύχομαι να κάνει το επόμενο βήμα και να του πάει πάρα πάρα πολύ καλά. Θα είμαι εκεί για να τον υποστηρίξω σε αυτό, αν χρειαστεί. Δεν αλλάζουν οι σχέσεις των ανθρώπων έτσι. Καμία φορά μπορεί να παρεξηγούμαστε, μπορεί να λέμε καμία κουβέντα παραπάνω. Εκτιμώ ότι δεν το πίστευε αυτό που έλεγε. Θα ήθελα πολύ και θα το εκτιμούσα να με έπαιρνε ένα τηλέφωνο και να μου έλεγε “συγγνώμη, δεν έπρεπε να το πω, πάνω στην ένταση έγινε.»

Θα τη δεχόσουν;

«Ασφαλώς. Ποιος είμαι εγώ για να μην τη δεχτώ;»

Για τα νούμερα τηλεθέασης

«Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για το πως μετριέται στην τηλεόραση η επιτυχία και η αποτυχία. Νομίζω ότι έχουμε ένα σύστημα μη θωρακισμένο που δε μπορεί αν δίνει το αποτέλεσμα της επιτυχίας. Διότι σήμερα, έχουμε πολλά διαφορετικά κανάλια μετάδοσης. Το Ίντερνετ, τα sites, τους παρόχους τύπου glomex, το YouTube. Αυτό δεν ξέρω πως θα μετρηθεί στο σύνολο του για να καταγραφεί αν ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα έχει επιτυχία ή όχι. Θα ήθελα αυτό να μπορούσαμε να το μετρήσουμε».

Για τον Αχιλλέα Μπέο

«Δέχθηκα μία χυδαία έντονη βία και διαδικτυακή κακοποίηση κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Δεν ήταν bullying ήταν κάτι χειρότερο. Έβλεπα δεκάδες ανθρώπους να με βρίζουν, να μιλούν για μένα υποτιμητικά δημοσίως, χωρίς κανέναν λόγο. Επειδή έκανα μία πολιτική επιλογή. Και τη δέχθηκα από ανθρώπους που γνώριζα και από ανθρώπους που δεν ήξερα. Αποφάσισα να στηρίξω τον Αχιλλέα Μπέο. Είχα δικαίωμα; Τρεις άνθρωποι κατέβαιναν στην ιδιαίτερη πατρίδα μου. Επέλεξα έναν από αυτούς. Και ο Απόστολος Ριζόπουλος είναι φίλος μου και τον εκτιμώ αφάνταστα. Αλλά διαφωνώ πολιτικά. Δεν κατάλαβα γιατί θα έπρεπε να δεχθώ έναν τέτοιο χυδαίο πόλεμο και μία τέτοια κακοποίηση. Ποιος έδωσε το δικαίωμα σε αυτούς τους ανθρώπους να μιλούν έτσι; Εγώ δεν είμαι υποψήφιος για να δεχθώ την κριτική κάποιου. Μόνο την ψήφο μου έχω. Από την αντίπαλη παράταξη του κ. Μπέου -όχι του κ. Ριζόπουλου- που προήλθε και ενορχηστρώθηκε αυτός ο πόλεμος, υποτίθεται από σοβαρούς ανθρώπους, γιατρούς και δικηγόρους. Μου έστελναν εξώδικα για να διορθώσω πράγματα που δήθεν είπα, ενώ δεν είχα πει ποτέ. Έβγαζαν διάφορα ένταλματα πληρωμών ότι εγώ δήθεν χρηματιζόμουν. Δεν συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά και τα έβλεπα όλα αυτά τόσο παράξενα. Θεώρησα συγκριτικά ότι ο κ. Μπέος ήταν καλύτερη επιλογή από τους υπόλοιπους για την πόλη μου».

Η άποψη σου παραμένει ίδια για τον κ. Μπέο μετά από όσα είπε;

«Εγώ τον κ. Μπέο τον στήριξα για δήμαρχο. Όχι για Αρχιεπίσκοπο, ούτε για ινστρούκτορα, ούτε για καθοδηγητή και πνευματικό ηγέτη. Έχει τις απόψεις του, κρίνεται γι αυτές, άσκησα κριτική και και το χαστούκι και για τις απόψεις που εξέφρασε. Δεν έχω πρόβλημα να το κάνω. Καλό όμως είναι να κάνουμε μία πιο ειλικρινή συζήτηση, αν αυτά που είπε ο κ. Μπέος έχουν αντίκρυσμα. Αν υπάρχει ένα μικρό ή μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που συμφωνεί με όσα είπε. Πιστεύεις ότι πήρε 55% μετά από δύο πλημμύρες και μία πυρκαγιά, μετά από 2 θητείες χωρίς κανέναν λόγο; Μας μάγεψε ξαφνικά; Εγώ δε θα τις έκανα αυτές τις δηλώσεις. Διαφωνώ. Δεν νομίζω ότι του προσέφεραν και τίποτα. Ο κόσμος τον ψήφισε γι’ αυτό που έκανε. Όχι για τις απόψεις του για τους ομοφυλόφιλους. Είναι ένας επιτυχημένος δήμαρχος μίας πόλης και το είπε 3 φορές ο κόσμος. Είναι πια ένα ιστορικό πρόσωπο για την πόλη του Βόλου, αφού θα είναι για 15 χρόνια δήμαρχος μίας μεγάλης πόλης. Και κάποιοι από αργυρώνητα ΜΜΕ που εκβίαζαν και έτσι επιβίωναν, κι επειδή ο εκβιασμός δεν πιάνει πάντα, ρίχνουμε τα βέλη μας σε έναν άνθρωπο. Δεν ξαναβαφτίστηκε μετά την εκλογή του ο κ. Μπέος. Κρίνεται για όλα. Δεν είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Προβληματίστηκα δε σου κρύβω, μήπως δεν εξέφραζα την κοινωνία του Βόλου ως δημοσιογράφος. Αυτό οφείλω να κάνω. Τελικά αποδείχθηκε από τις εκλογές ότι εγώ μία χαρά αντιλαμβανόμουν την κοινωνία. Κάποιοι άλλοι έκαναν λάθος. Το 55% δε σημαίνει όμως ότι ενστερνίζονται τις απόψεις του κ. Μπέου. Ασφαλώς και όχι».

Για το τηλεοπτικό του μέλλον

«Απολαμβάνω τη διαδρομή και το ταξίδι. Δεν είμαι στην τηλεόραση επειδή μου αρέσει να βλέπω το είδωλό μου στην οθόνη. Κάνω τη δουλειά μου έτσι όπως μου αρέσει. Αν πάψει να μου αρέσει, θα πάρω το καπελάκι μου και θα πάω σπίτι μου, στο χωριό μου. Έχω πάρα πολλές δουλειές να κάνω και πολλά ανοιχτά μέτωπα».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο