24.7 C
Almyros
27 Σεπτεμβρίου 2024 21:26
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΔήμος Λαρισαίων: Θέσεις στάθμευσης για μόνιμους κατοίκους στον Άγιο Κωνσταντίνο

Δήμος Λαρισαίων: Θέσεις στάθμευσης για μόνιμους κατοίκους στον Άγιο Κωνσταντίνο

Από τη συνοικία του Αγίου Κωνσταντίνου ξεκινά πιλοτικά το μέτρο στάθμευσης ΙΧ αποκλειστικά για μόνιμους κατοίκους της περιοχής.

Το μέτρο που σταδιακά θα εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές του κεντρικού τομέα, αφορά σε πρώτη φάση, την περιοχή που περικλείεται μεταξύ των οδών Νικηταρά, Σεφέρη και 23ης Οκτωβρίου. Στην προαναφερθείσα περιοχή θα έχουν δυνατότητα στάθμευσης 24ωρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, οι μόνιμοι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής.

Ειδικότερα, οι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα εφοδιαστούν με νέες κάρτες μόνιμου κατοίκου μετά την εξέταση των απαραίτητων δικαιολογητικών που θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στον Δήμο Λαρισαίων.

Η υποβολή των αιτήσεων ξεκινάει από αύριο Πέμπτη 27 Απριλίου θα γίνεται μόνο ηλεκτρονικά μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου και ειδικότερα τη ψηφιακή πλατφόρμα υπηρεσιών (διεύθυνση: https://larissa-slgcloud.elocalgovernments.gr/login?gov=0&service=EXR|TEL|APL) με τη χρήση των κωδικών TAXIS, ενώ η ημερομηνία έναρξης του μέτρου θα ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Προϋποθέσεις έκδοσης κάρτας μόνιμου κατοίκου

Ø Δικαιούχοι κάρτας μονίμου κατοίκου είναι οι μόνιμοι Κάτοικοι (με δηλωμένη την κατοικία στη ΔΟΥ) για ένα (1) ΕΙΧ ιδιοκτησίας τους. Κάρτα στάθμευσης δικαιούνται όσοι κατοικούν στην περιοχή μεταξύ των οδών 23ης Οκτωβρίου, Νικηταρά και Σεφέρη (τρίγωνο σχήμα-διακεκομμένη γραμμή).

Ø Από το Δήμο Λαρισαίων χορηγούνται τόσες κάρτες όσες και τα οχήματα σε κάθε κύρια κατοικία (όχι επαγγελματική στέγη). Κάθε κάτοχος επιβατικού ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) θα πρέπει να αιτηθεί για την χορήγηση κάρτας στάθμευσης μόνιμου κατοίκου.

Ø Οι αιτήσεις χορήγησης κάρτας που θα εκδοθούν θα έχουν ισχύ από την ημερομηνία έγκρισής τους έως την λήξη του έτους 2023.

Ø Οι αιτήσεις των μονίμων κατοίκων μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Λαρισαίων, όπου αναγράφονται και περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή του μέτρου www.larissa-dimos.gr/el/monimoi-katoikoi

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο