19.6 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 21:23
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΔημόσιος κίνδυνος τρεις οδηγοί στον Βόλο – Στο τιμόνι χωρίς καν να...

Δημόσιος κίνδυνος τρεις οδηγοί στον Βόλο – Στο τιμόνι χωρίς καν να διαθέτουν δίπλωμα

Προειδοποιητικές ποινές επέβαλλε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε τρεις κατ’ έφεση υποθέσεις με κατηγορούμενους οι οποίοι είχαν συλληφθεί να οδηγούν χωρίς άδεια οδήγησης μέσα στο 2022 και 2023.

Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε ο πρόεδρος του δικαστηρίου για να αντιμετωπιστεί μια πρακτική που συναντάται συχνά σε ανάλογες υποθέσεις: όσοι καταδικάζονταν πρωτόδικα για την εν λόγω πράξη να ασκούν έφεση, προκειμένω να έχουν «βγάλει το δίπλωμα» οδήγησής τους ως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, και να αθωωθούν.

Αυτή η πρακτική έχει ως αποτέλεσμα ορισμένοι πολίτες να παίρνουν τον νόμο περί οδηγικής ασφάλειας αψήφιστα, να οδηγούν χωρίς να κατέχουν δίπλωμα, αφού περιμένουν οι πράξεις τους να μην έχουν ουσιαστικές ποινικές συνέπειες.

Με βάση αυτό το σκεπτικό, και τον Πρόεδρο του δικαστηρίου να προειδοποιεί να «ξεχάσετε αυτά που ξέρατε», καταδικάστηκαν 27χρονος και 22χρονος σε ποινή φυλάκισης 10 και 20 ημερών αντιστοίχως, με την ποινή να αναστέλλεται για ένα έτος, ενώ στον δεύτερο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του νεαρού της ηλικίας.

Ένοχη κρίθηκε επίσης και 43χρονη βουλγαρικής καταγωγής, η οποία κατηγορούταν συν τοις άλλοις για οδήγηση υπό επήρεια μέθης. Η γυναίκα παραδέχθηκε τις κατηγορίες και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 5 μηνών με τριετή αναστολή.

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο