17.7 C
Almyros
27 Σεπτεμβρίου 2024 04:25
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΔολοφονία Ρώσου μπλόγκερ: Αντιφρονούντες και Ουκρανούς πράκτορες κυνηγά η FSB

Δολοφονία Ρώσου μπλόγκερ: Αντιφρονούντες και Ουκρανούς πράκτορες κυνηγά η FSB

Η ανώτατη υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας κατηγόρησε την Πέμπτη έναν Ουκρανό, τον Yuriy Denysov, ότι μετέφερε με εντολή των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας στην Αγία Πετρούπολη, αγαλματίδιο με εκρηκτικά που χρησιμοποιήθηκε για τη δολοφονία του ένθερμου υποστηρικτή του πολέμου στην Ουκρανία στρατιωτικού μπλόγκερ Μαξίμ Φόμιν, γνωστού και ως Βλάντεν Τατάρσκι.

Μια νέα γυναίκα 26 ετών, η Ντάρια Τρεπόβα, που παρουσιάζεται ως φίλα προσκείμενη στο κίνημα του Αλεξέι Ναβάλνι κατά του Κρεμλίνου, κατηγορείται ότι μετέφερε το αγαλματίδιο -βόμβα που παρέλαβε μέσω ταχυμεταφορικής εταιρείας από τον «πράκτορα των ουκρανικών υπηρεσιών, Γιούρι Ντενίσοβ, που εγκατέλειψε τη Ρωσία μετά την επίθεση».

Επαναλαμβάνοντας τη θέση που διατυπώθηκε μετά την ημέρα της δολοφονίας ότι η επίθεση οργανώθηκε από την Ουκρανία, μαζί με τη ρωσική αντιπολίτευση, η FSB κατονόμασε αυτή τη φορά και εξόριστους συνεργάτες του φυλακισμένου αντικαθεστωτικού: τον Λεονίντ Βολκόφ και τον Ιβάν Ζντάνοφ, από το Ίδρυμα κατά της Διαφθοράς (FBK), που έχει τεθεί εκτός νόμου στη Ρωσία.

Η FSB τονίζει ότι οι δύο άνδρες, έχουν προχωρήσει «σε ανατρεπτικές ενέργειες στη Ρωσία» ενώ σε βάρος τους διεξάγεται έρευνα για «προτροπή σε τρομοκρατία».

Η FSB σημειώνει επίσης ότι η νεαρή γυναίκα που κατηγορείται για τη δολοφονία του στρατιωτικού μπλόγκερ, εκπροσωπείται από δικηγόρο, τον Ντανίλ Μπέρμαν, που έχει επίσης υπερασπιστεί πολλούς επικριτές του Βλαντίμιρ Πούτιν, καθώς και τον Αμερικανό δημοσιογράφο που έχει φυλακιστεί κατηγορούμενος για κατασκοπεία, τον Έβαν Γκέρσκοβιτς.

«Θέλουν μια κατηγορία για τρομοκρατία για να καταδικαστεί ο Ναβάλνι σε ακόμα βαρύτερη ποινή», αντέδρασε στο Telegram ο Ιβάν Ζντάνοφ.

Ο αντιφρονών απορρίπτει τις κατηγορίες της FSB, εκτιμώντας ότι στην πραγματικότητα ήταν οι ίδιες οι ρωσικές υπηρεσίες οργάνωσαν τη δολοφονία του μπλόγκερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο