22.4 C
Almyros
14 Οκτωβρίου 2024 11:25
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΔυναμική παρουσία του Δήμου Σκιάθου στο Ρίμινι της Ιταλίας

Δυναμική παρουσία του Δήμου Σκιάθου στο Ρίμινι της Ιταλίας

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού TTG TRAVEL EXPERIENCE 2024 στο Ρίμινι της Ιταλίας, συμμετείχε ο Δήμος Σκιάθου με δικό του περίπτερο, το διάστημα 9 έως 11 Οκτωβρίου 2024. Η ιταλική τουριστική αγορά είναι ιδιαίτερα σημαντική για την  Σκιάθο, αφενός γιατί είναι η δεύτερη σε αφίξεις και αφετέρου γιατί έχει μεγάλη χρονική διάρκεια, μία τάση που φέτος επιβεβαιώθηκε, με την πρώτη πτήση την 1η Απριλίου και τελευταία στις 24 Οκτωβρίου.

Η πρώτη διεθνής πτήση της Σκιάθου για το 2024, ήταν από το Μιλάνο την 1η Απριλίου, και συνολικά 7 πόλεις της Ιταλίας συνδέθηκαν με το αεροδρόμιο της Σκιάθου, η Ρώμη, το Μιλάνο, η Βενετία, η Πίζα, το Μπέργκαμο, η Νάπολη και το Μπάρι, με το 20% της συνολικής κίνησης να καταγράφεται από το αεροδρόμιο της Ρώμης το οποίο παρουσιάζει και την μεγαλύτερη αύξηση, 4,9% σε σχέση με το 2023.

Μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου το αεροδρόμιο κατέγραψε 49.290 αφίξεις από την Ιταλία, ενώ η τελευταία πτήση για φέτος αναχωρεί από την Σκιάθο για Μιλάνο στις 24 Οκτωβρίου. Η ιταλική αγορά είναι ιδιαίτερα σημαντική για την Σκιάθου, αφού μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι η δεύτερη χώρα σε αφίξεις, με τρίτη την Αυστρία η οποία φτάνει περίπου τις 14.000 αφίξεις.

Με στόχο την δυναμική παρουσία του προορισμού στην ιταλική αγορά, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις για δράσεις προβολής με την Valeria Rebasti, International Marketing Director της Volotea, τους Lorenzo Lagorio και Nicholas Burgincountry manager και marketing partnership manager αντίστοιχα της easyJet, οι δύο εταιρείας, με τις οποίες ο Δήμος έχει αναπτύξει συνεργασία από το 2021, συνδέουν την Σκιάθο με την Ρώμη, το Μιλάνο, το Μπάρι, την Βενετία και την Νάπολη.

Για την ενίσχυση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων που φέτος παρουσίασαν μεγάλη μείωση, σημαντική ήταν η συνάντηση με τον Leonardo Massa, Αντιπρόεδρο της MSC Group και Γενικό Διευθυντή της ΜSC Cruises στη Ν. Ευρώπη, η κρουαζιέρα είναι ένα σημαντικό κομμάτι της τουριστικής αγοράς, η συνεργασία με την MSC Cruises, μια από τις μεγαλύτερες διεθνώς εταιρίες κρουαζιέρας, στόχο έχει την καθιέρωση της Σκιάθου στους σταθμούς της εταιρείας για την ειδική κατηγορία κρουαζιερόπλοιων «explora».

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την Alessandra Priante, Πρόεδρο του ΕΟΤ Ιταλίας-ENIT – Agenzia Nazionale del Turismo, με την υποστήριξη της οποίας ο Δήμος σχεδιάζει δράσεις με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Η στενή συνεργασία του Δήμου με την κα Priante, μετράει 4 χρόνια, με αφορμή την σύμπραξη του Δήμου με τον Παγκόσμιο Οργανισμού Τουρισμού, όπου μέχρι τον Μάρτιο του 2024, η κα Priante διατηρούσε την θέση της Επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, για την Περιφερειακή Διεύθυνση της Ευρώπης, η κα Priante, είναι μια προσωπικότητα του τουρισμού με διεθνή αναγνώριση, με την συνεργασία ο Δήμος, αποκτά ένα σύμμαχο-συνεργάτη για την επίτευξη των στόχων για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Για δράσεις προβολής μέσα από την TTG Travel Experience, έγινε συνάντηση με την Barbara Rebora, διευθύντρια της TTG Italian Exhibition Group, με την οποία ο Δήμος έχει προκαλέσει συνεργασία για δράσεις προβολής και συνδιαφήμισης.

Πηγή: skiathoslife.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο