24.1 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 15:44
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΕ.Κ.Λ: Καμία απόλυση εργαζομένων ΙΔΟΧ στο Α΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Ε.Κ.Λ: Καμία απόλυση εργαζομένων ΙΔΟΧ στο Α΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας

Αντιπροσωπεία του ΕΚΝΛ πραγματοποίησε συνάντηση  με την προϊσταμένη του της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σδρόλια με αφορμή το θέμα της λήξης των συμβάσεων των εργαζομένων ΙΔΟΧ στο έργο του Α΄ Αρχαίου Θεάτρου της πόλη μας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκλεγμένοι της Ένωσης Εκτάκτων του Υπουργείου Πολιτισμού σε Μακεδονία-Θράκη & Θεσσαλία.

“… Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία δέσμευση πως οι συνάδελφοι θα συνεχίσουν να δουλεύουν παρά μόνο μια υπόσχεση πως θα γίνει προσπάθεια να παραμείνουν στην εργασία τους οι περισσότεροι από αυτούς, ενώ αναγκαστικά θα χρειαστεί να διακοπούν οι συμβάσεις κάποιων, όπως απάντησε εκ μέρους της υπηρεσίας η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας” επισημαίνεται από τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, «η επιλογή αυτή(της απόλυσης) ούτε «αναγκαστική» είναι ,ούτε δικαιολογείται λέγοντας πως το «φυσικό αντικείμενο», όπως το ορίζουν οι ίδιοι, «ολοκληρώνεται» …την ίδια ώρα που ολόκληροι αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, γενικότερα χώροι και αντικείμενα πολιτισμού, είναι παρατημένα και ξεχασμένα στη μοίρα τους… Η μονιμοποίηση των συμβασιούχων είναι απαραίτητος όρος για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς οι χώροι αυτοί, να παραμείνουν ανοιχτοί στο σύνολό τους και προσβάσιμοι στο λαό. Είναι απαραίτητος όρος για την άρτια φύλαξη, για την ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της χώρας μας με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει (έρευνα, συντήρηση, αποκατάσταση, επανάχρηση, φύλαξη κλπ)…»

Το ΕΚΛ ζητά:

Κανένας συμβασιούχος εργαζόμενος στο Α΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας, και γενικότερα σε έργα ΕΣΠΑ, να μην απολυθεί. Να μονιμοποιηθεί εδώ και τώρα όλο το ΙΔΟΧ προσωπικό κάθε ειδικότητας για το σύνολο του κλάδου του Πολιτισμού”.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο