24.6 C
Almyros
29 Σεπτεμβρίου 2024 03:32
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕΚ: Σε βελγική εφαρμογή για πρόσφυγες το Βραβείο Καρλομάγνου 2023 για τη...

ΕΚ: Σε βελγική εφαρμογή για πρόσφυγες το Βραβείο Καρλομάγνου 2023 για τη Νεολαία

Μια βελγική εφαρμογή για πρόσφυγες, ένα λιθουανικό κινητό μουσείο κλίματος και μια ολλανδική πλατφόρμα για νέους δημοσιογράφους ευρωπαϊκών υποθέσεων είναι οι νικητές του βραβείου νεολαίας Καρλομάγνου 2023. Το Βραβείο απονεμήθηκε σήμερα σε τελετή στο Άαχεν Γερμανίας.

Πρώτο βραβείο στην εφαρμογή AILEM από το Βέλγιο

Το πρώτο βραβείο των 7.500 ευρώ πήγε στην «AILEM» από το Βέλγιο – την πρώτη γλωσσική εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί για πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο και αναπτύχθηκε σε συνεννόηση μαζί τους. Χρησιμοποιεί τη γλώσσα για να διαλύσει τις διαπολιτισμικές παρεξηγήσεις και τα κενά γνώσης μεταξύ των προσφύγων και της χώρας υποδοχής τους και περιλαμβάνει χρήσιμες φράσεις, ιστορίες εκμάθησης γλωσσών και παιχνίδια, καθώς και τρόπους σύνδεσης με άλλους χρήστες.

Δεύτερο κοινό βραβείο στο Κινητό Μουσείο Κλίματος» (Λιθουανία) / Ο Ευρωπαϊκός Ανταποκριτής (Ολλανδία)

Ένα κοινό βραβείο δεύτερης θέσης, με κάθε νικητή να λαμβάνει 3.750 ευρώ, απονεμήθηκε στο « Κινητό Μουσείο Κλίματος» και η πλατφόρμα «Ο Ευρωπαϊκός Ανταποκριτής » από την Ολλανδία.

Το «Κινητό Μουσείο Κλίματος» ιδρύθηκε τον Μάιο του 2022 με στόχο να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να υιοθετήσουν έναν φιλικό προς το κλίμα τρόπο ζωής. Αποτελείται από τέσσερα κινητά θαλάσσια εμπορευματοκιβώτια με εκθέσεις για την κλιματική αλλαγή, την πράσινη συμφωνία της ΕΕ, τη βιώσιμη γεωργία και πρακτικές συμβουλές υγιεινής διατροφής για τη μείωση της κατανάλωσης

Η πλατφόρμα «The European Correspondent» ιδρύθηκε το 2022 και συγκεντρώνει πάνω από 140 νέους δημοσιογράφους από όλη την Ευρώπη για την παραγωγή δημοσιογραφίας με επίκεντρο την Ευρώπη. Οι δημοσιογράφοι ερευνούν πώς διαδραματίζονται μεγάλα ζητήματα σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και δημοσιεύουν ένα καθημερινό ενημερωτικό δελτίο που καλύπτει μια διαφορετική περιοχή κάθε μέρα και επικεντρώνεται στις πιο σχετικές ευρωπαϊκές ειδήσεις.

Το ιστορικό του βραβείου

Υπενθυμίζεται ότι το Ευρωπαϊκό Βραβείο Νεολαίας Καρλομάγνου, που απονέμεται από κοινού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Διεθνές Ίδρυμα Βραβείου Καρλομάγνου, είναι ανοιχτό σε πρωτοβουλίες νέων ηλικίας 16-30 ετών που ενισχύουν τη δημοκρατία και υποστηρίζουν την ενεργό συμμετοχή. Από το 2008, 5.000 έργα έχουν διαγωνιστεί για το βραβείο.

Κάθε χρόνο εθνικές και ευρωπαϊκές επιτροπές επιλέγουν ένα έργο από κάθε χώρα της ΕΕ. 26 εθνικοί νικητές προσκλήθηκαν στην τελετή απονομής των βραβείων στο Άαχεν στις 12 Μαΐου, όπου ανακοινώθηκαν οι τρεις νικητές της ΕΕ.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο