Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024
ESPA
ΑρχικήΑΛΜΥΡΟΣΕκδήλωση για το Ζωγράφο Δημήτριο Γουναρόπουλου

Εκδήλωση για το Ζωγράφο Δημήτριο Γουναρόπουλου

O ελληνοβουλγαρικός Σύλλογος «Απολλωνία» από τη Σωζόπολη διοργανώνει, από τις 5 έως τις 13 Οκτωβρίου 2024, την αποστολή «Στα χνάρια του Γουναρόπουλου»!

Οι συμμετέχοντες στην αποστολή θα διανύσουν τον δρόμο του διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Γιώργου Γουναρόπουλου, ο οποίος γεννήθηκε στη Σωζόπολη της Βουλγαρίας το 1889. Πιο συγκεκριμένα, η διαδρομή θα περιλαμβάνει μέρη από τα οποία πέρασε η οικογένεια Γουναρόπουλου, όταν μετοίκησε στην Ελλάδα και πριν εγκατασταθεί στην Αθήνα. Οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν επίσης πόλεις, στις οποίες εργάστηκε ο καλλιτέχνης. Πρόκειται για μέρη στα οποία κάποιοι Σωζοπολίτες έχουν ακόμα και σήμερα συγγενείς, οι οποίοι κρατούν ζωντανά στις μνήμες τους ή μέσα από τις ιστορίες αγαπημένων προσώπων που έχουν φύγει από τη ζωή, την αγάπη για τη γενέτειρά τους και το ιδιαίτερο φως της που γεμίζει και τους πίνακες του Γουναρόπουλου.

Στο πλαίσιο της αποστολής προβλέπονται τρεις προβολές του ντοκιμαντέρ «Ο Γιώργος Γουναρόπουλος από τη Σωζόπολη», οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις 6 Οκτωβρίου στη Γέφυρα, στις 10 Οκτωβρίου στον Βόλο, με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου, και στις 11 Οκτωβρίου στην Ευξεινούπολη, με την υποστήριξη του Δήμου Αλμυρού. Στην Ευξεινούπολη οι συμμετέχοντες της αποστολής και οι καλεσμένοι της εκδήλωσης θα συναντηθούν με συγγενείς του καλλιτέχνη και την Αντιπρόεδρο του Μουσείου Г. Γουναρόπουλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο