24.6 C
Almyros
29 Σεπτεμβρίου 2024 01:16
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕκλογές 2023 – Ντιμπέιτ στην ΕΡΤ με τους Θ. Πλεύρη, Δ. Τζανακόπουλο,...

Εκλογές 2023 – Ντιμπέιτ στην ΕΡΤ με τους Θ. Πλεύρη, Δ. Τζανακόπουλο, Π. Γερουλάνο

Λίγο πριν τις εκλογές της 21ης Μαΐου η ΕΡΤ φιλοξενεί ένα ακόμα ντιμπέιτ στο οποίο συμμετέχουν ο Θάνος Πλεύρης, Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Παύλος Γερουλάνος.

«Εμείς παραλάβαμε τον προϋπολογισμό στο ΕΣΥ στα 3, 8 δισ. το 2019 και παραδίδουμε έναν προϋπολογισμό στα 5,2 δισ. αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια αύξηση 1,4 δισ. που δείχνει ακριβώς ότι θέλουμε να πάμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αλλά αυτό γίνεται σταδιακά. Παράλληλα σε όλο αυτό το διάστημα έχουμε τις εξής παρεμβάσεις: διασφαλίσαμε 1, 5 δισ,. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης που αντιστοιχεί στο 9% – γιατί ήταν 17 δισ. το Ταμείο Ανάκαμψης- για την ανακατασκευή 80 νοσοκομείων και 156 Κέντρων Υγείας, κάναμε την πρώτη αύξηση που έγινε ποτέ σε δημόσιους λειτουργούς, σε γιατρούς στο 10%, αυξήσαμε την επικινδυνότητα στους νοσηλευτές από τα 150 στα 200 ευρώ, έχουμε κάνει 15.000 προσλήψεις επικουρικού που θα γίνει μόνιμο, υπάρχουν άλλες 10.000 προσλήψεις που είναι πέραν των 15.000 επικουρικών και παράλληλα έχουμε προβεί και σε μια αύξηση στους μισθούς στους γιατρούς που είναι στα νησιά – παθολόγους, γενικούς γιατρούς, 800 ευρώ τον μήνα εάν γίνονται προσωπικοί γιατροί» τόνισε ο Θάνος Πλεύρης απαντώντας σε ερώτηση της Λίδας Μπόλα στην ενότητα οικονομία σχετικά με την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι «μου κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση που ο κ. Πλεύρης ως υπουργός Υγείας μάλιστα παρουσιάζει αυτή τη μαγική εικόνα για το ΕΣΥ τη στιγμή που κλείνοντας ο κύκλος της πανδημίας η χώρα βρίσκεται στη χειρότερη θέση στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά τα θύματα από τον κορονοϊό. Πλησιάζουμε περίπου τις 40.000 νεκρούς».

Πρόσθεσε ότι «Αυτό μας δίνει τη θλιβερή και τραγική πρωτιά σε ολόκληρη την Ευρώπη. Είμαστε στη 15η χειρότερη θέση στον κόσμο μεταξύ 180 χωρών. Και η κυβέρνηση επιμένει να πανηγυρίζει. Την ίδια στιγμή το ΕΣΥ βρίσκεται υπό κατάρρευση. Οι γιατροί φεύγουν σωρηδόν για το εξωτερικό διότι δεν μπορούν να καλύψουν στην πραγματικότητα τις ανάγκες τους με βάση τους μισθούς που δίνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Και με αυτή την έννοια θεωρώ ότι αυτού του τύπου οι πανηγυρισμοί προσβάλλουν και τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και τους διοικητικούς μέσα στα νοσοκομεία, οι οποίοι λειτουργούν και εργάζονται με πολλές και διαφορετικές εργασιακές ταχύτητες».

Θ. Πλεύρης: «Ο κύριος Κατρούγκαλος ουσιαστικά μαρτύρησε αυτό το οποίο ομολογούν και στον ΣΥΡΙΖΑ»

Αναφερόμενος στο θέμα του κ. Κατρούγκαλου ο κ. Πλεύρης τόνισε: «αυτή τη στιγμή ο κύριος Κατρούγκαλος ουσιαστικά μαρτύρησε αυτό το οποίο ομολογούν και στον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί το λέω αυτό; Η αύξηση η οποία είχε κάνει σε 20% στους ελεύθερους επαγγελματίες – όσοι ήμασταν ελεύθεροι επαγγελματίες το βιώσαμε πάρα πολύ έντονα – έγινε από τον κύριο Κατρούγκαλο, αλλά όταν λέμε από τον κ. Κατρούγκαλο το ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας. Όταν ήρθε ο δικός μας νόμος που κατήργησε αυτές τις εισφορές, πάλι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τον καταψήφισαν και επιχειρηματολογούσαν υπέρ του νόμου Κατρούγκαλου. Άρα κύριος Κατρούγκαλος απλώς στήριξε κάτι που στήριζε όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή λέμε για θέματα ευθιξίας στα θέματα ευθιξίας αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο κατηγορούμενους καταδικασμένους από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, βουλευτές του, υπουργούς του, και μάλιστα ένας είναι στα ψηφοδέλτια, ενώ παράλληλα έχει και την ελεγχόμενη περιφερειάρχη. Άρα καλόν είναι να μη μιλάμε για θέματα ευθιξίας».

Κείμενο σε εξέλιξη

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο