13.9 C
Almyros
3 Οκτωβρίου 2024 04:36
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΕκλογές στη Γαλικία – Αλ. Ρουέντα: «Είμαστε ο αντίπαλος που πρέπει να...

Εκλογές στη Γαλικία – Αλ. Ρουέντα: «Είμαστε ο αντίπαλος που πρέπει να νικήσουν, θα μας κυνηγήσουν με κόλπα»

Η εκστρατεία για τις εκλογές της 18ης Φεβρουαρίου ξεκινά στη Γαλικία με τις κάλπες να δείχνουν τη νίκη του PP αλλά με πιο ανοιχτή απόλυτη πλειοψηφία σε σχέση με προηγούμενες περιπτώσεις, με πρωταγωνιστές την υγεία και τη βιομηχανία και τα πολιτικά κόμματα εν αναμονή της εθνικής ανάγνωσης των αποτελεσμάτων.

Όλοι οι υποψήφιοι ξεκίνησαν αυτές τις 15 ημέρες εκστρατείας χθες το βράδυ, με εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη της γεωγραφίας της Γαλικίας. Αυτά ήταν τα πρώτα του μηνύματα.

Ο υποψήφιος του Λαϊκού Κόμματος για την Xunta de Galicia, Alfonso Rueda, δήλωσε σε εκδήλωση στο Λούγκο πριν από την επίσημη έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας, ότι το Λαϊκό Κόμμα είναι «ο αντίπαλος που πρέπει να νικήσει» σε αυτές τις περιφερειακές εκλογές και ότι οι πολιτικοί του αντίπαλοι « πρόκειται να τους κυνηγήσουν, ακόμη και «με κακά κόλπα».

«Θα πουν ότι είμαστε συγκεντρωμένοι σε άλλα πράγματα. Θέλουν να παραμείνουμε σιωπηλοί μπροστά σε όλα όσα συμβαίνουν στη Μαδρίτη, να κοιτάξουμε από την άλλη πλευρά. Το PSOE θα πει αμήν σε ό,τι κάνει ο Pedro Sánchez και το BNG δεν θα είναι λιγότερο, γιατί πρέπει επίσης να πει αμήν», πρόσθεσε ο Rueda.

«Είμαι υποψήφιος στις εκλογές για πολλά πράγματα, αλλά το πρώτο είναι ότι δεν θέλω αυτό που συμβαίνει στην κυβέρνηση της Ισπανίας να συμβεί στη Γαλικία. Απλώς για αυτόν τον λόγο άξιζε να κατέβω στις εκλογές και να τις κερδίσω», είπε ο υποψήφιος του PP.

Ο σοσιαλιστής υποψήφιος για την προεδρία της Xunta, José Ramón Gómez Besteiro, ξεκίνησε την εκστρατεία του επιμένοντας στη σημασία του κόμματός του σε αυτές τις εκλογές επειδή «η αλλαγή θα έρθει στα χέρια των σοσιαλιστών ή δεν θα έρθει».

Ο Besteiro ξεκίνησε στη γενέτειρά του, το Λούγκο, υποστηριζόμενος από την πρώτη αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, María Jesús Montero, και έχει διαβεβαιώσει ότι το PSdeG πηγαίνει σε αυτήν την εκλογική κούρσα με «ικανότητα, φιλοδοξία, έργο και εμπειρία», ιδιότητες ότι πιστεύει ότι οι Γαλικιανοί θα το εκτιμήσουν όταν πρόκειται να του δώσουν την εμπιστοσύνη τους.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Μπεστέιρο είπε επίσης ότι δεν φοβάται την «εθνικοποίηση της εκστρατείας» γιατί «ο Πρόεδρος της κυβέρνησης θα είναι εδώ γιατί έχει πολλά να πει και πολλά να προσφέρει» στους Γαλικιανούς, σε αντίθεση με τον Feijóo, ο οποίος από τότε που πήγε στη Μαδρίτη «δεν μιλά πλέον Γαλικιανά».

Η υποψήφια του BNG για την προεδρία του Xunta, Ana Pontón, έχει δηλώσει ότι το κόμμα της είναι η καλύτερη εναλλακτική για να νικήσει το PP στο 18-F και δήλωσε: «Η ώρα είναι τώρα και δεν μπορούμε να χάσουμε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία».

Η Pontón ξεκίνησε την προεκλογική εκστρατεία στην La Coruña, στο Campo da Leña, όπου ζήτησε από τους ψηφοφόρους να «στοιχηματίσουν στο BNG» για να «ξεκινήσει η αλλαγή στη Γαλικία».

Η εθνικιστής,η οποία επέμεινε ότι αυτές είναι οι “πιο σημαντικές και πιο ανοιχτές εκλογές των τελευταίων 15 ετών”, υπενθύμισε ότι “εάν η ψήφος για αλλαγή κινητοποιηθεί και ενωθεί στο BNG, η Γαλικία θα κερδίσει ένα καλύτερο μέλλον”.

Η υποψήφια του Σούμαρ Γαλικίας» στην αυτόνομη κοινότητα όπου γεννήθηκε.

Η Marta Lois επέλεξε το Ría de Vigo ως τοποθεσία, «μια περιοχή υπερηφάνειας, αγώνα, γενναίων και μαχόμενων ανθρώπων που βγαίνουν στους δρόμους για να διεκδικήσουν δικαιώματα και ελευθερίες».

«Έφυγα από τη θέση του αναπληρωτή γιατί ερχόμαστε για όλα, γιατί είμαι εκατό τοις εκατό, έχω πολύ ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα και είμαι πεπεισμένη για ένα πράγμα, ότι με τον κόσμο, με τους εργαζόμενους, τους νέους, η κοινωνική πλειοψηφία της χώρας, πρόκειται να υπάρξει μια ιστορική αλλαγή», σχολίασε η Λόις.

Προέβλεψε ότι η Σουμάρ «θα διαδραματίσει θεμελιώδη ρόλο σε αυτή την αλλαγή» και επεσήμανε ότι εκτελούν μελέτες που «λένε ότι, αν το Σουμάρ μπει στο Κοινοβούλιο, ο Ρουέντα θα φύγει».

Μαζί με αυτούς τους υποψηφίους, υπάρχουν δημοσκοπικά νέα που δίνουν μια θέση στη Democracia Ourensana του δημάρχου Gonzalo Pérez Jácome.

Αυτό δεν συμβαίνει με το Podemos, το οποίο θα δοκιμαστεί μόνο του, ούτε με το Vox, σε μια κοινότητα που μέχρι τώρα του αντιστεκόταν.

Επιμέλεια: Αθανάσιος Ρούντος

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο