20.4 C
Almyros
11 Οκτωβρίου 2024 09:19
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΕκβιάζουν επιχειρηματίες του Βόλου με την παρουσία τους στη Google

Εκβιάζουν επιχειρηματίες του Βόλου με την παρουσία τους στη Google

Μία καλοστημένη μπίζνα βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα και αφορά και Βολιώτες επιχειρηματίες. Ιδιωτική εταιρεία καλεί τηλεφωνικά επαγγελματίες και τους ζητά να πληρώσουν συνδρομή ύψους 20 ευρώ για να συνεχίσουν να έχουν διαδικτυακή παρουσία στη Google.

Όταν ο επιχειρηματίας αρνείται να δώσει το ποσό, τότε κάνουν αναφορά στη σελίδα της επιχείρησης με αποτέλεσμα αυτή να καταργηθεί.

Χθες, θύμα αυτής της απάτης έπεσε Βολιώτης, ιδιοκτήτης κλειδαράδικου. Η σύζυγός του, με ανάρτησή της στο facebook αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες:

Χτες νωρίς το μεσημέρι μας κάλεσαν όχι απο απόκρυψη αλλά από κανονικότατο Αθηναίικο αριθμό και μίλησαν με τον σύζυγό μου Θανάση Κόφφα, ιδιοκτήτη της επιχείρησης “Κλειδαράς Σελανίκης”. Ενα κλειδαράδικο που μετρά 49 χρόνια συνεχούς λειτουργίας. Του είπαν λοιπόν από την εταιρεια αυτή (ο Θεός να την κάνει ) οτι για να συνεχίσει η παρουσία της επιχείρησής στην Google πρέπει να καταθέσει 50€ για μια τριετια. Μόλις ο Θανάσης καταλαβε οτι πρόκειται για παραπλάνηση τους ξεκαθάρισε οτι δεν ενδιαφέρεται του το έκλεισαν αναφέροντας βεβαια οτι “καλά θα αφαιρέσουμε τότε την επιχειρηση σας και την πινέζα τοποθεσίας από το Google” . Τους απάντησε οτι αυτό δεν γινεται και αμέσως του το έκλεισαν. Μέσα σε 20 δευτερόλεπτα του εμφανίστηκε ως ” προσωρινά κλειστή” η επιχείρηση ( στην Google) και έπειτα λίγα δευτερόλεπτα αργότερα κατέβηκε το επιχειρηματικο προφίλ στην Google και ταυτόχρονα του ήρθε email από την Google οτι το επιχειρηματικό προφιλ της επιχείρησης έχει τεθεί σε αναστολή εξαιτίας μαζικών αναφορών που εγιναν λόγω παραπλανητικών πληροφοριών /περιεχομένου της σελίδας. Λέτε να ήταν τυχαίο ότι την ίδια στιγμή που κλείσαμε το τηλέφωνο με αυτούς τους εκδικητικούς απατεώνες ρίξανε την σελίδα;

Φυσικά αμέσως ενημερώθηκε η Διώξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η οποία με παρότρυνε να κινηθώ νομικά.

Σήμερα το πρωί η Google μετά από αίτημα επανεξέτασης επανάφερε το επιχειρηματικό προφίλ μας αλλά αφαιρώντας τις κριτικές μας.

Θα σας παρακαλέσω όσοι είχατε γράψει να κάνετε τον κόπο να ξαναγράψετε. Αν δεν έχετε χρόνο ή διάθεση τουλάχιστον πατήστε και αξιολογήστε με αστεράκι.

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο