25.7 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 15:24
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΈνας άνδρας κατηγορείται αφού πήρε ένα πλατύποδα σε βόλτα με το τρένο,...

Ένας άνδρας κατηγορείται αφού πήρε ένα πλατύποδα σε βόλτα με το τρένο, σε ταξίδι για ψώνια

Ξεχάστε το χολιγουντιανό θρίλερ «Φίδια στο αεροπλάνο», ένας Αυστραλός έχει προβλήματα επειδή πήρε έναν πλατύποδα στο τρένο.

Η αστυνομία απηύθυνε δημόσια έκκληση αφού ο 26χρονος άνδρας, συνοδευόμενος από μια γυναίκα, εντοπίστηκε σε προαστιακό τρένο με έναν άγριο πλατύποδα τυλιγμένο σε μια πετσέτα.

Ο άνδρας, ο οποίος αντιμετωπίζει δικαστήριο το Σάββατο για φερόμενα αδικήματα προστασίας ζώων, κατηγορείται ότι έβγαλε το άπιαστο ζώο από μια περιοχή με νερό στο βόρειο Κουίνσλαντ και το πήρε μαζί του σε ένα ταξίδι με το τρένο σε ένα εμπορικό κέντρο.

«Θα ισχυριστεί περαιτέρω ότι το ζευγάρι παρατηρήθηκε να δείχνει το ζώο σε μέλη του κοινού στο εμπορικό κέντρο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αστυνομία του Κουίνσλαντ.

Οι σιδηροδρομικοί συνέλαβαν τον άνδρα και μίλησαν με τη γυναίκα που ήταν μαζί του, ανέφερε η αστυνομία. Όμως η τύχη του πλατύποδα παραμένει ένα μυστήριο.

«Η αστυνομία ενημερώθηκε ότι το ζώο απελευθερώθηκε στον ποταμό Caboolture και δεν έχει ακόμη εντοπιστεί από τις αρχές», ανέφερε η αστυνομία. «Μέχρι τώρα η κατάστασή του είναι άγνωστη»

Φωτογραφίες από κάμερες κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης από την Τρίτη έδειχναν έναν άνδρα με σαγιονάρες να περπατάει κατά μήκος μιας πλατφόρμας τρένου βόρεια του Μπρίσμπεϊν, ενώ κρατούσε τον πλατύποδα – περίπου στο μέγεθος σαν ένα γατάκι κάτω από το μπράτσο του.

Ο άνδρας και η γυναίκα σύντροφός του στη συνέχεια το τύλιξαν σε μια πετσέτα, «το χάιδευαν και το έδειχναν σε άλλους επιβάτες», ανέφερε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τους νόμους του Κουίνσλαντ για τη διατήρηση της φύσης, είναι παράνομη η αρπαγή «ενός ή περισσότερων» πλατύπους από τη φύση, με μέγιστο πρόστιμο 430.000 δολάρια Αυστραλίας (263.000 ευρώ).

«Η αρπαγή ενός πλατύποδα από τη φύση δεν είναι μόνο παράνομη, αλλά μπορεί να είναι επικίνδυνη τόσο για το εκτοπισμένο ζώο όσο και για το άτομο που εμπλέκεται, αν ο πλατύποδας είναι αρσενικός, καθώς έχει δηλητηριώδη σπιρούνια», δήλωσε η αστυνομία.

«Αν έχετε την τύχη να δείτε έναν πλατύποδα στη φύση, κρατήστε τις αποστάσεις σας».

Με κοντόχοντρη ουρά σαν του κάστορα και ράμφος πάπιας, οι πλατύποδες θεωρήθηκαν ως γνωστόν φάρσα από Βρετανούς επιστήμονες που συνάντησαν το πρώτο τους δείγμα στα τέλη του 18ου αιώνα.

Οι πλατύποδες είναι ιθαγενείς των ποταμών γλυκού νερού της Αυστραλίας και ανήκουν σε μια σπάνια ομάδα θηλαστικών – τα μονότροπα – που γεννούν αυγά.

Πηγή: AFP

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο