17.6 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 00:43
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΕνημερωτική δράση σχετικά με την ψυχική υγεία από τη ΤΟΜΥ Ιωλκού

Ενημερωτική δράση σχετικά με την ψυχική υγεία από τη ΤΟΜΥ Ιωλκού

Σήμερα 30/11/23 έλαβε χώρα στο κέντρο κοινότητας Ρομά Αγίας Παρασκευής Βόλου ενημερωτική δράση σχετικά με την ψυχική υγεία στο πλαίσιο δράσεων πρόληψης και προαγωγής υγείας σε πληθυσμό Ρομά που εκπονήθηκε υπό την επίβλεψη της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας.

Την επιτυχημένη δράση συντόνισε η κοινωνική λειτουργός κα Μαριαλένα Αθανασάκη με τη Συντονίστρια και Επιστημονικά Υπεύθυνη της ΤΟΜΥ Ιωλκού ιατρό κα Ζωή Θέου,  και την επισκέπτρια υγείας κα Δέσποινα Μαλλιαρού.

Αρωγή στη δράση παρείχε και η Συντονίστρια των Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας του Κ.Υ. Βόλου και των ΤΟΜΥ Μαγνησίας κα Σκούπρα Καλλιόπη.

Παράλληλα με την ενημέρωση έγινε και διανομή έντυπου υλικού στους συμμετέχοντες. Σε περιπτώσεις πραγματοποιήθηκαν προσωπικές συνεδρίες και συμβουλευτική. Η δράση απευθύνθηκε σε άτομα κάθε ηλικίας και φύλου.

Το Κέντρο Κοινότητας Βόλου διαθέτει 2 παραρτήματα για τους Ρομά, στο Αλιβέρι της Νέας Ιωνίας και στην Αγία Παρασκευή Βόλου και αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του Πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του  Δήμου.

Οι δράσεις / παρεμβάσεις πραγματοποιούνται με συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εντάσσονται στο ΕΣΠΑ 2014-2020 του Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο