25.4 C
Almyros
4 Οκτωβρίου 2024 21:21
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕννέα φωτιές από το πρωί στην Ηλεία: Διάσπαρτες εστίες στο Γεράκι –...

Εννέα φωτιές από το πρωί στην Ηλεία: Διάσπαρτες εστίες στο Γεράκι – Η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού στην περιοχή

Την κινητοποίηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη διενέργεια έρευνας, προκάλεσε το γεγονός ότι στην Ηλεία από το πρωί έως αργά το απόγευμα έχουν ξεσπάσει 9 φωτιές, κάποιες εξ’ αυτών απανωτά, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά και εγείροντας πολλές υποψίες.

Επικίνδυνες διαστάσεις πήρε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι σε δασική έκταση, σε δύσβατο σημείο, στην περιοχή Γεράκι, του δήμου Ήλιδας, στης Ηλεία, εξαιτίας των δυνατών νοτίων ριπαίων ανέμων.

Η φωτιά ξέσπασε βορείως του οικισμού στο Γεράκι. Λόγω της εγγύτητας του πύρινου μετώπου με τα γύρω χωριά, εκδόθηκε προληπτικά «112» για την απομάκρυνση των κατοίκων προς Αμαλιάδα, για τις περιοχές Τσιχλέικα, Κρυόνερο και Βρετέικα και ετοιμότητα για το Χάβαρι, ενώ έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση από την Πυροσβεστική.

Πλέον η φωτιά δεν μαίνεται σε ενιαίο πύρινο μέτωπο, έχει «σπάσει» σε δεκάδες εστίες που δημιουργούν μικρά μέτωπα Β-Β/Α των χωριών που εξαπλώθηκε, όπου μάλιστα κάηκαν κάποιες αγροικίες, χωρίς να υπάρχει ακόμη ακριβής αριθμός. Συνολικά, το πύρινο μέτωπο εμφανίζει βελτιωμένη εικόνα σε σχέση με πιο νωρίς όμως θα χρειάζεται πολλές ακόμη ώρες προσπαθειών για να απομακρυνθεί ο κίνδυνος. Το ξημέρωμα αναμένεται να βρέξει στην περιοχή και τη νύχτα να υποχωρήσουν εντελώς οι άνεμοι και να ανέβει η υγρασία, κάτι πολύ ενθαρρυντικό για την πορεία της πυρκαγιάς.

Στο σημείο έχει μεταβεί ο Υπαρχηγός του ΠΣ, Νίκος Ρουμελιώτης και μεταβαίνει και ο Αρχηγός του ΠΣ, Θεοδωρος Βάγιας. Μαζί με τις νέες ενισχύσεις που κατέφτασαν, πλέον επιχειρούν 188 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων, 62 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για συντονισμό.

Λίγα λεπτά με την έναρξη της μεγάλης πυρκαγιάς στο Γεράκι, ξέσπασε και δεύτερη πυρκαγιά στην Ηλεία, σε δασική έκταση στην περιοχή Πανόπουλου, στον δήμο Λασιώνος, η οποία εμφανίζει καλύτερη εικόνα και βαίνει προς οριοθέτηση. Επί τόπου έχουν κινητοποιηθεί και επιχειρούν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου, 10 οχήματα, 5 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Στην Ηλεία, ξέσπασε όμως το απόγευμα και τρίτο πύρινο μέτωπο, αυτή την φορά σε χαμηλή βλάστηση και ελώδη έκταση με καλαμιές, στη Νέα Μανωλάδα. Επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ. Η φωτιά εμφανίζει καλύτερη εικόνα με διάσπαρτες εστίες.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Παναγιωτίδης

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο