25.7 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 13:22
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΈνθετο Γεωργία: Έλληνες οι καλύτεροι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων στην ΕΕ

Ένθετο Γεωργία: Έλληνες οι καλύτεροι παραγωγοί βιολογικών προϊόντων στην ΕΕ

Δυο αδέρφια από την Πολυκάρπη Καστοριάς βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας των “EU Organic Awards για το 2023” στην κατηγορία του καλύτερου «παραγωγού βιολογικών προϊόντων» στην Ευρώπη. Πιστοί στα ευρωπαϊκά πρότυπα της βιολογικής γεωργίας και στους κανόνες της κυκλικής οικονομίας, οι αδελφοί Μόσχου παράγουν τις δικές τους ζωοτροφές, χρησιμοποιούν την κοπριά των προβάτων τους για τη λίπανση των καλλιεργειών τους, ενώ με το γάλα των ζώων κάνουν τις δικές τους ποικιλίες τυριών. Δείτε ακόμα στο «Ένθετο Γεωργία» του ΕΡΤNEWS:

Στα ύψη οι εξαγωγές φρούτων και λαχανικών

Χρονιά ρεκόρ ήταν η περσινή στις εξαγωγές φρούτων και λαχανικών. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εμπορίας Φρούτων, Λαχανικών και Χυμών, το 2023 παρατηρήθηκε αύξηση κατά 21% σε αξία εξαγωγών φθάνοντας τα 1,7 δισεκατομμυρια ευρώ, έναντι 1,3 το 2022. Όσον αφορά στον όγκο των εξαγωγών, το 2023 σημειώθηκε αύξηση 8,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, φτάνοντας το 1,7 εκατομμύρια τόνους έναντι 1,5 το 2022.

Συγκομιδή του κουμ κουάτ στην Κέρκυρα

Στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ που ΕΡΤNEWS, με αφορμή την έναρξη της συγκομιδής του κουμ κουάτ, του «χρυσού πορτοκαλιού», όπως αποκαλείται στη γλώσσα των Μανδαρίνων, ταξιδεύουμε στο νησί των Φαιάκων και γνωρίζουμε την ιστορία του εκλεκτού καρπού.

Η ζωή των αγροτών σε βιβλίο
Η δουλειά των αγροτών σκληρή…και όπως λένε οι ίδιοι θα πρέπει να αγαπάς πραγματικά αυτό που κάνεις για να μπορέσεις να αντέξεις. Τις σκέψεις, τις αγωνίες, τη χαρά της δημιουργίας, τη συγκομιδή, την ικανοποίηση όταν οι κόποι όλης της χρονιάς ανταμείβονται, αγροτικές ιστορίες δικές του και συναδέλφων του πέρασε στο χαρτί ο Χρήστος Γκόντιας από το Φωτολίβος Δράμας στο δεύτερο βιβλίο του.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο