23.7 C
Almyros
5 Οκτωβρίου 2024 15:15
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΈνθετο Γεωργία: Καινοτόμο ρόφημα γιαουρτιού στη Δράμα – Στο μισό η παραγωγή...

Ένθετο Γεωργία: Καινοτόμο ρόφημα γιαουρτιού στη Δράμα – Στο μισό η παραγωγή σύκου στην Πελοπόννησο

Η κυκλική οικονομία εφαρμόζεται στο έπακρο στη Δράμα, σε ένα νέο καινοτόμο γαλακτοκομικό προϊόν που θα κάνει την εμφάνισή του στη αγορά πριν από τα Χριστούγεννα. Πρόκειται για ένα ρόφημα γιαουρτιού, που προέρχεται από την αξιοποίηση βιομηχανικών αποβλήτων, του τυρόγαλου και του γιγαρτελαίου, του λαδιού απο κουκούτσια σταφυλιών.

Δείτε ακόμα στο ένθετο για τη ΓΕΩΡΓΙΑ του ΕΡΤNEWS: 

Στο μισό η παραγωγή σύκου στην Πελοπόννησο

Μειωμένη στο μισό ήταν η φετινή παραγωγή σύκων σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν. Προβλήματα στις εξαγωγές του αντιμετωπίζει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σύκων και Ξηρών Καρπών Καλαμάτας “ΣΥΚΙΚΗ” καθώς είναι λιγότερες οι ποσότητες που παραλαμβάνει απο τους δεκάδες παραγωγούς με τους οποίους συνεργάζεται. Μονόδρομος, λένε οι ειδικοί, είναι η αναδιάρθρωση των γηρασμένων συκεώνων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Τα πολλαπλά οφέλη της γεωργίας συντήρησης

Ολοένα και περισσότεροι αγρότες εφαρμόζουν τη γεωργία συντήρησης στις καλλιέργειές τους προσαρμόζοντάς την στις απαιτήσεις τους, αλλά και στις τοπικές συνθήκες κάθε περιοχής. Τα οφέλη από αυτή τη μέθοδο είναι σημαντικά, τόσο οικονομικά όσο και περιβαλλοντικά.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο