21.5 C
Almyros
27 Σεπτεμβρίου 2024 23:34
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΈνθετο Κόσμος: Το ιστορικό φεστιβάλ των Σαμουράι κοντά στο Τόκιο

Ένθετο Κόσμος: Το ιστορικό φεστιβάλ των Σαμουράι κοντά στο Τόκιο

Στην επαρχία Σαϊτάμα, εκατοντάδες μικροί και μεγάλοι, με πανοπλίες και σπαθιά σαμουράι, συμμετέχουν σε αναπαράσταση μάχης του δέκατου έκτου αιώνα και τιμούν τον διάσημο πολέμαρχο, Χόζο ούζι κούνι.

Το φεστιβάλ εξελίσσεται μέσα στο κάστρο της πόλης, που υπήρξε βάση του στρατού του διαβόητου σαμουράι. Με μόλις 3.500 άνδρες, ο στρατός του Hojo κέρδισε τη μάχη απέναντι στους 50.000 πολεμιστές του πολέμαρχου Toyotomi. Το ιστορικό φεστιβάλ συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων τουριστών κάθε χρόνο.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο Κόσμος του ΕΡΤNEWS

Καθώς η Δυτική Αφρική έρχεται αντιμέτωπη με το χειρότερο κύμα καύσωνα στην πρόσφατη ιστορία της, μία νέα έκθεση συνδέει τις ακραίες θερμοκρασίες με την -προκαλούμενη από τον άνθρωπο- κλιματική αλλαγή. Οι προβλέψεις των επιστημόνων είναι εξαιρετικά δυσοίωνες, παρά τις διεθνείς προσπάθειες για μείωση των εκπομπών ρύπων.

77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάννες

Στην ηλιόλουστη Κυανή Ακτή συρρέουν σταρ του Χόλιγουντ, καθώς το 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών ανοίγει σήμερα αυλαία. Η παγκόσμια γιορτή του κινηματογράφου συγκεντρώνει το ενδιαφέρον τουριστών που φωτογραφίζονται εκεί, όπου σε λίγες ώρες θα κάνουν λαμπερή εμφάνιση, οι αγαπημένοι τους σταρ. Το δωδεκαήμερο φεστιβάλ ξεκινά με την τιμητική βράβευση της Μέριλ Στριπ. Στην κορυφή της λίστας των VIP καλεσμένων, οι θρυλικοί σκηνοθέτες Τζορτζ Λούκας και Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Tο ελληνικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στον Γιώργο Λάνθιμο, ο οποίος διεκδικεί τον Χρυσό Φοίνικα στην τέταρτη παρουσία του στη διοργάνωση, αυτή τη φορά με το «Kinds of Kindness». Για το χρυσό φοίνικα διαγωνίζεται και ο σκηνοθέτης Mohammad Rasoulof, που ανακοίνωσε ότι δραπέτευσε από το Ιράν έπειτα από την άδικη καταδίκη του. Παράλληλα, αναμένονται συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, στο πλαίσιο του κινήματος Me Too…

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο