17.3 C
Almyros
9 Οκτωβρίου 2024 02:33
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΈνθετο Παιδεία: Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για καταγγελίες bullying

Ένθετο Παιδεία: Νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για καταγγελίες bullying

Η πρωτοβουλία του Κέντρου Κοινωνικής δράσης και καινοτομίας στηρίζει μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, μεσω του προγράμματος “Ζήσε χωρίς εκφοβισμό” για την καταπολέμηση του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού, δηλώνοντας πως «υπάρχουν λύσεις, αρκεί να μιλήσεις». Πρωταγωνιστής του νέου τηλεοπτικού σποτ «Live Without Bullying» και πρεσβευτής του αγώνα κατά του εκφοβισμού είναι ο παλαίμαχος διεθνής καλαθοσφαιριστής Γιάννης Μπουρούσης, ο οποίος μεταδίδει το δικό του ηχηρό μήνυμά για μια ζωή χωρίς εκφοβισμό.

Ο εκφοβισμός και η βία προκαλούν σωματικό και ψυχικό πόνο σε μαθητές, εντός και εκτός σχολείου.Αυτόν το μήνα μέσα στο Νοέμβριο θα λειτουργήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα επιτρέπει σε γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να καταγγέλουν ανώνυμα περιστατικά βίας. Την κάθε καταγγελία θα επεξεργάζεται το σχολείο που το αφορά και παράλληλα μια τετραμελής επιτροπή στη δευτεροβάθμια ή την πρωτοβάθμια ανά περίπτωση προκειμένου να υπάρξει έγκαιρη παρέμβαση.

Πως θα καταλάβει κανείς αν το παιδί του είναι θύτης ή θύμα bullying: Οδηγός για γονείς

Πως οι γονείς μπορούν να διακρίνουν αν το παιδί τους είναι θύμα ή θύτης; Η παιδοψυχολόγος Μάγια Αλιβιζάτου δίνει χρήσιμες συμβουλές για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Δείτε ακόμα στο ένθετο ΠΑΙΔΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:

Φεστιβάλ εκπαίδευσης «My gap and fill»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ εκπαίδευσης που διοργάνωσε πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας. Μαθητές, φοιτητές και σπουδαστές ενημερώθηκαν για τις σπουδές και τις επαγγελματικές τους επιλογές.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΕΛΙΝΑ ΚΟΛΥΒΑ

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο