21.7 C
Almyros
5 Οκτωβρίου 2024 05:25
ESPA
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΕντυπωσιάζει και στην προπονητική ο Κλάιφερτ

Εντυπωσιάζει και στην προπονητική ο Κλάιφερτ

 

Την πρώτη του προπονητική εμπειρία στην Τουρκία ξεκίνησε τη φετινή σεζόν ο Ολλανδός θρύλος της Μπαρτσελόνα και του Άγιαξ, με τα μέχρι στιγμής δείγματά του να είναι απολύτως ελπιδοφόρα.

Τον περασμένο Ιούνιο ο Πάτρικ Κλάιφερτ ταξίδεψε στην Τουρκία για να ξεκινήσει την καριέρα του ως πρώτος προπονητής και συγκεκριμένα για λογαριασμό της Αντάνα Ντεμίρσπορ, με την παρουσία του μέχρι τώρα να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή.

Ο 47χρονος Ολλανδός έχει καταφέρει να ανεβάσει την ομάδα του στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα του τουρκικού πρωταθλήματος, πίσω από Φενέρμπαχτσε και Γαλατάσαραϊ. Η μέχρι τώρα συγκομιδή του λοιπόν στις πρώτες 12 αγωνιστικές είναι 6 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα και του Άγιαξ, έχει περάσει στο παρελθόν από τον πάγκο των Άλκμααρ, Μπρίσμπειν Ρόαρ, Νάιμεγκεν, εθνικής Ολλανδίας, εθνικής Καμερούν και των ακαδημιών της Μπάρτσα ως βοηθός προπονητή, ενώ χρέη πρώτου κόουτς έχει εκτελέσει για λογαριασμό των Τβέντε (εφεδρική ομάδα), Άγιαξ (ομάδα νέων) και Κουρακάο (υπηρεσιακός), προτού βρεθεί στο τιμόνι της τουρκικής ομάδας.

Πάντως, ως παίκτης των “μπλαουγκράνα”, ο Κλάιφερτ κατέγραψε συνολικά 257 εμφανίσεις, πετυχαίνοντας 122 γκολ και μοιράζοντας 61 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ πλέον στις ακαδημίες της ισπανικής ομάδας βρίσκεται και ο 16χρονος γιος του, Σέιν.//ΠΜ



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο