24.6 C
Almyros
29 Σεπτεμβρίου 2024 01:33
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕορτασμοί για την κινεζική πρωτοχρονιά στην Ελλάδα

Εορτασμοί για την κινεζική πρωτοχρονιά στην Ελλάδα

H τελετή έναρξης των εορτασμών για την κινεζική πρωτοχρονιά στην Ελλάδα, που διοργάνωσε το πάρκο ψυχαγωγίας «Allou! Fun Park», σε συνεργασία με την πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και του πολιτιστικού γραφείου της Κίνας στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την περασμένη Κυριακή (04.02).

Έλληνες και Κινέζοι που ζουν και δραστηριοποιούνται στην Αθήνα συγκεντρώθηκαν στο γνωστό πάρκο ψυχαγωγίας, για να γιορτάσουν το κινεζικό νέο έτος και να απολαύσουν την πρώτη εκδήλωση της περιοδείας “Dragon Dance New Year” 2024. Παραδοσιακά κινέζικα στοιχεία όπως κόκκινα φανάρια, κινέζικοι κόμποι, αυτοκόλλητα λουλουδιών, δράκοι, έκθεση κινεζικής φωτογραφίας, υπαίθριες δράσεις της ζαχαρογραφίας και της κατασκευής χαρταετού, έδωσαν στους επισκέπτες μια έντονη γεύση από τις παραδόσεις της κινεζικής πρωτοχρονιάς, πλαισιώνοντας την εορταστική ατμόσφαιρα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Σιάο Τζουντσένγκ, μέλη της πρεσβείας και του πολιτιστικού γραφείου της Κίνας στην Αθήνα, αλλά και εκπρόσωποι του ελληνοκινεζικού επιμελητηρίου.

Ο πρέσβης ξεναγήθηκε στο ειδικά διακοσμημένο πάρκο από τον ιδιοκτήτη του «Allοu! Fun Park» Διονύση Στεριώτη, παρακολούθησε τα θεματικά εργαστήρια, συζήτησε με τους επισκέπτες, ενώ παρακολούθησε το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που είχε διοργανώσει ο χώρος, σε συνεργασία με φορείς και ομάδες που προάγουν τον κινεζικό πολιτισμό στην Ελλάδα.

Ο πρέσβης μάλιστα έβαλε μελάνι στο μάτι του δράκου, ως σημάδι καλοτυχίας για το νέο έτος, σηματοδοτώντας έτσι και την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων. Η παράσταση ξεκίνησε με μια ιδιαίτερη μουσική συνύπαρξη του κινέζικου παραδοσιακού μουσικού οργάνου Guzheng σε συνδυασμό με το ελληνικό μπουζούκι από τον κ. Μιράν Τσαλικιάν και την κα Yating Zan.

Στη συνέχεια οι αθλητές της ελληνικής ομοσπονδίας Κουνγκ Φου εντυπωσίασαν παρουσιάζοντας τη δεξιοτεχνία της κινεζικής πολεμικής τέχνης, ενώ οι μαθητές της κινεζικής σχολής χορού We&Μe Dance School χάρισαν ένα ιδιαίτερο χορευτικό θέαμα.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την παράσταση από το συγκρότημα Κινέζων καλλιτεχνών “Happy Chinese New Year” που ήρθαν από το Πεκίνο για να τιμήσουν τους εορτασμούς της κινέζικης πρωτοχρονιάς. Μια ξεχωριστή παράσταση που περιείχε παρουσίαση παραδοσιακής μουσικής, κινεζικής όπερας, πολεμικών τεχνών αλλά και χορευτικών σχημάτων, κλέβοντας τις εντυπώσεις.

Σημειώνεται ότι οι εορτασμοί της κινέζικης πρωτοχρονιάς στο «Allou! Fun Park» θα ολοκληρωθούν το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου όπου μετά τις παρελάσεις και τα εορταστικά δρώμενα όλοι οι επισκέπτες θα υποδεχτούν το νέο έτος με ένα εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο