17.2 C
Almyros
25 Σεπτεμβρίου 2024 03:39
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 6 Ιουλίου

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 6 Ιουλίου

Σήμερα Σάββατο, 6 Ιουλίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται ο Όσιος Σισώης ο Μεγάλος. Η Αγία Λουκία η Παρθενομάρτυς. Ο Άγιος Απολλώνιος. Ο Άγιος Επίμαχος. Ο Άγιος Αλεξανδρίων. Ο Άγιος Αστείος ο Επίσκοπος Δυρραχίου. Οι Άγιοι Εικοσιτέσσερις Μάρτυρες (Άγιος Σάτυρος). Η Οσία Μελώ (Κινητή το 1ο Σάββατο του Ιουλίου).

Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα είναι τα εξής:

  • Αστείος, Άστειος.
  • Λύκιος, Λυκίας, Λυκία.
  • Σάτυρος, Σάτος.
  • Σισώης.

Η Αγία Λούκια

Η Αγία Λούκια, συνελήφθη από τον Ρήξο Βικάριο, που την ανάγκαζε να θυσιάσει στα είδωλα και ν’ αρνηθεί τον Χριστό. Η Αγία Λούκια όχι μόνο δεν πείστηκε, αλλά οδήγησε στην πίστη του Χριστού τον Ρήξο, από τον όποιο, αξιώθηκε μεγάλων τιμών και εγκαταστάθηκε σ’ ένα ήσυχο σπίτι, όπου καταγινόταν με την προσευχή και τη νηστεία. Παρακάλεσε δε τον Ρήξο να πάει στην Κομπανία της Ιταλίας και να μαρτυρήσει εκεί για τον Χριστό.

Ο δε Ρήξος, αφού εγκατέλειψε γυναίκα, παιδιά, πλούτο και όλη την κοσμική δόξα, αναχώρησε με την Αγία. Στην πόλη αυτή συνελήφθησαν και οι δύο. Μπροστά στον ηγεμόνα ομολόγησαν με θάρρος τον Χριστό και γι’ αυτό αποκεφαλίστηκαν.

Μαζί τους αποκεφαλίστηκαν και πολλοί άλλοι Άγιοι Μάρτυρες (γιορτή Άγιοι Εικοσιτέσσερις Μάρτυρες που εορτάζουν την ίδια ημέρα). Αυτοί ήταν μεταξύ των πολλών, που μαρτύρησαν το 301 μ.Χ. δια αποκεφαλισμού, μαζί με την Αγία Λούκια και τον Άγιο Ρήξο.

Τα ονόματα τους ήταν τα εξής: Ανατολίας, Αντωνίνος, Λυκίας, Νέας, Σερίνος, Διόδωρος, Δίων, Απολλώνιος, Άπαμος, Παππιανός. Κοττύιος. Όρωνος, Παπικός, Σάτυρος, Βίκτωρ και άλλοι εννέα.

🌅 Ανατολή ήλιου: 06:09 – Δύση ήλιου: 20:50 – Διάρκεια ημέρας: 14 ώρες 42 λεπτά

🌑 Σελήνη 0.4 ημέρας

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο