27.3 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 17:33
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑEπικοινωνία βουλευτή ΚΚΕ Μαγνησίας με Διοικητική 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών για την χθεσινή...

Eπικοινωνία βουλευτή ΚΚΕ Μαγνησίας με Διοικητική 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών για την χθεσινή φωτιά

Με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε στο πεδίο βολής Κάπουρνας (Γλαφυρές), ο βουλευτής Μαγνησίας, Βασίλης Μεταξάς είχε από την πρώτη στιγμή επικοινωνία με τον Διοικητή των Π.Υ. Μαγνησίας πύραρχο Ευάγγελο Λιακόπουλο, από τον οποίο ενημερώθηκε για την εξέλιξη της φωτιάς.

Η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα, ενώ για τα αίτια της πυρκαγιάς και για την κλιμάκωσή της, υπήρξαν καταγγελίες κατοίκων της περιοχής που αναφέρουν ότι προηγήθηκαν δύο μεγάλες εκρήξεις, ενώ και κατά τη διάρκεια που εξελίσσονταν η φωτιά, ακούστηκαν επιπλέον πολύ δυνατές εκρήξεις.

Για το ζήτημα, ο Β. Μεταξάς, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διοικητή της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, ταξίαρχο Γεώργιο Παπαγεωργίου, στον οποίο μετέφερε τις σοβαρές ανησυχίες των κατοίκων καθώς και το αίτημα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να απομακρυνθούν όλα τα επικίνδυνα υλικά που μπορεί να υπάρχουν στην περιοχή, τόσο μέσα στο πεδίο όσο και στις γύρο εκτάσεις, άμεσα.

όπως ανέφερε μεταξύ άλλων: «Υπάρχουν επιπρόσθετα αναρίθμητα πιθανά ενδεχόμενα, όπως το τι θα γινόταν αν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης προκαλούνταν έκρηξη. Tι συμβαίνει με τα βλήματα που έχουν πέσει σε παρακείμενα οικόπεδα, μιας και αρκετές φορές έχουν φύγει εκτός πεδίου βολής οβίδες, όπως πριν από 2 χρόνια που βλήμα κατά τη διάρκεια άσκησης ξέφυγε από τα όρια του πεδίου, σκότωσε πρόβατα και παραλίγο και έναν κτηνοτρόφο!… Βρισκόμαστε ακόμα στα μέσα του καλοκαιριού. Ήδη, σήμερα είχαμε νέες εστίες σε όλη τη χώρα και στην περιοχή μας».

Το ΚΚΕ ζητά:

  • Να εκπονηθεί ολοκληρωμένος, ουσιαστικός, επιστημονικός σχεδιασμός συνδυαστικής αποτίμησης για το σύνολο των κινδύνων, φυσικών και τεχνολογικών, με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους. Κρατική χρηματοδότηση για ανάπτυξη της έρευνας σε αυτήν την κατεύθυνση.
  • Την εκπόνηση και επικαιροποίηση μελετών αντιπυρικής προστασίας από όλα τα δασαρχεία της Ελλάδας για την περιοχή ευθύνης τους, στο πλαίσιο της διαχείρισης και προστασίας των δασών και εκτέλεση όλων των προβλεπόμενων δασοτεχνικών έργων. Κατάργηση του απαράδεκτου διαχωρισμού της πρόληψης από την κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών.
  • Ολοκληρωμένο σχεδιασμό των απαραίτητων έργων υποδομής, αντιπλημμυρικής προστασίας ολοκληρωμένη διαχείριση των λεκανών απορροής, συνεχείς έλεγχοι και λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων ελαχιστοποίησης του κινδύνου στις τεχνολογικές εγκαταστάσεις. Ουσιαστική αύξηση της χρηματοδότησης φορολογώντας το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Να χρηματοδοτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό και να ενισχυθούν μαζικά με μόνιμο προσωπικό η Πυροσβεστική, η Δασική Υπηρεσία και όλες οι κρατικές δομές πρόληψης, διαχείρισης και πολιτικής προστασίας, Υγείας, και εκτίμησης και πρόγνωσης των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών. Να εξασφαλιστεί όλος ο αναγκαίος και σύγχρονος εξοπλισμός, πυροσβεστικά και άλλα οχήματα κ.λπ.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο