25.4 C
Almyros
4 Οκτωβρίου 2024 21:20
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΕπίσκεψη κτηνιάτρου στο ΚΔΑΠμεΑ Ν. Ιωνίας Βόλου – Χρήσιμο μάθημα στα παιδιά

Επίσκεψη κτηνιάτρου στο ΚΔΑΠμεΑ Ν. Ιωνίας Βόλου – Χρήσιμο μάθημα στα παιδιά

Στις εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠμεΑ στη Νέα Ιωνία Βόλου βρέθηκε σήμερα ο κτηνίατρος Γιώργος Μιχαήλ.

Τα παιδιά καθώς και το προσωπικό του ΚΔΑΠμεΑ Ν.Ιωνίας του Δήμου Βόλου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να μάθουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τους πιο καλούς και πιστούς φίλους του ανθρώπου..τα ζωάκια.

Έγινε ενημέρωση σχετικά με την φιλοζωία καθώς και την υγιεινή και προστασία των κατοικίδιων ζώων μας.

Τα παιδιά έμαθαν πόσο σημαντική είναι η περίθαλψη και η φροντίδα των αδέσποτων ζώων αλλά και η ενημέρωση της αστυνομικής αρχής σε περίπτωση αντίληψης κακοποίησης ή παραμέλησης κάποιου ζώου.

Η σημασία ύπαρξης των ζώων και συγκεκριμένα των σκύλων στην ζωή του ανθρώπου και ειδικότερα των ατόμων με αναπηρία είναι αναμφισβήτητα σημαντική.

Πέρα από το ότι είναι αγαπημένα κατοικίδια, οι σκύλοι διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην κοινωνία ως ζώα εξυπηρέτησης, παρέχοντας ανεκτίμητη βοήθεια σε άτομα με αναπηρίες. Για τα άτομα που είναι τυφλά ή με προβλήματα όρασης, οι σκύλοι-οδηγοί είναι έμπιστοι συνεργάτες που βοηθούν στην πλοήγηση στον κόσμο με αυξημένη ανεξαρτησία. Τα άτομα με προβλήματα ακοής αντιμετωπίζουν μοναδικές προκλήσεις στην καθημερινή τους ζωή, αλλά τα σκυλιά ακοής είναι ειδικά εκπαιδευμένα για να τα βοηθούν. Αυτοί οι αξιόλογοι κυνόδοντες είναι εκπαιδευμένοι να αναγνωρίζουν και να ανταποκρίνονται σε διάφορους ήχους, όπως συναγερμούς, κουδούνια πόρτας και τα ονόματα των ιδιοκτητών τους. Όταν προκύπτουν αυτοί οι ήχοι, τα σκυλιά ειδοποιούν τους κωφούς ιδιοκτήτες τους μέσω φυσικών ενδείξεων, όπως το να τους σπρώχνουν ή να τους χτυπούν απαλά. Αυτή η αυξημένη επίγνωση επιτρέπει στα άτομα με απώλεια ακοής να πλοηγούνται καλύτερα στο περιβάλλον τους και να ανταποκρίνονται σε ακουστικά σημάδια που διαφορετικά θα μπορούσαν να χάσουν. Οι σκύλοι υπηρεσίας παρέχουν ανεκτίμητη υποστήριξη σε άτομα με ευρύ φάσμα αναπηριών, συμπεριλαμβανομένων σωματικών, ψυχιατρικών ή νευρολογικών καταστάσεων.

ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ!!

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ-μεΑ) Ν. Ιωνίας του Δήμου Βόλου, αποτελεί  δράση συγχρηματοδοτούμενη από την Ε.Ε και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027 και τελικό ανάδοχο την Ε.Ε.Τ.Α.Α. 

Το ΚΔΑΠμεΑ Νέας Ιωνίας  προσφέρει τμήματα δημιουργικής απασχόλησης σε άτομα με διαγνωσμένη αναπηρία ηλικίας 6 ετών και άνω. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 24210 60802.

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο