15.7 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 01:25
ESPA
ΑρχικήΑΛΜΥΡΟΣΕπίσκεψη Μαθητών/Τριών Γυμνασίου-Λυκείου Ευξεινούπολης – και 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού στον Δήμαρχο...

Επίσκεψη Μαθητών/Τριών Γυμνασίου-Λυκείου Ευξεινούπολης – και 1ο Γυμνάσιο Αλμυρού στον Δήμαρχο Αλμυρού κ. Εσερίδη Δημήτριο

Τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024  ο  Δήμαρχος Αλμυρού Δημήτριος Εσερίδης υποδέχτηκε τους μαθητές του Γυμνασίου – Λυκειακών Τάξεων Ευξεινούπολης και του 1ου Γυμνασίου Αλμυρού στο Δημαρχείο, οι οποίοι συμμετέχουν  στο Πολιτιστικό-Περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Στο σάκκο του περιηγητή της Αρχαίας Άλου προς τις Φθιώτιδες Θήβες». Στη συνάντηση παρίσταντο ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κ. Σπυρίδων Βαλαμούτης, η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κ. Μαρία Σταυραντώνη  ενώ τους μαθητές συνόδευαν οι καθηγητές  κ. Γιώργος Τζαφλέρης, κ Ελένη Τσιαμανή, κ Αργυρώ Γεωργακοπούλου, κ. Ελένη Κωνσταντινίδη και κ. Κωνσταντίνα Καραδήμα, οι οποίοι υλοποιούν και συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα.

Οι μαθητές κατέθεσαν τις προτάσεις τους για την ένταξη της περιοχής μας (δρυοδάσος Κουρί, Λίμνες Ζερέλια,)  στο Εθνικό Δίκτυο ΓΕΩΠΑΡΚΩΝ υπό την αιγίδα της UNESCO, τη  δημιουργία ΚΠΕ (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης)την προβολή και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και  την οικοδόμηση πέτρινου θεάτρου στον χώρο της Αρχαίας Άλου, αρχιτεκτονική φωταγώγηση των τειχών της πόλης και κατασκευή του πέτρινου μονοπατιού που θα διευκολύνει την επίσκεψη του κοινού στον χώρο της.

Ο Δήμαρχος παρακολούθησε με προσοχή τις προτάσεις των μαθητών  και τους επαίνεσε για την πρωτοβουλία τους και για την πολιτική τους ενεργοποίηση, συνεχάρη δε και τους εξαίρετους εκπαιδευτικούς των παιδιών. Επιπροσθέτως έλαβε σοβαρά τις προτάσεις τους και δεσμεύτηκε να διερευνήσει την υλοποίηση τους  σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο