26.7 C
Almyros
25 Σεπτεμβρίου 2024 15:28
ESPA
ΑρχικήΘΕΣΣΑΛΙΑΕπίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Σέρβος καθηγητής Lazar Davidovic

Επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Σέρβος καθηγητής Lazar Davidovic

Ο τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορα απονεμήθηκε στον Πρόεδρο τους Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου καθηγητή κ. Lazar Davidovic, στο πλαίσιο του Ελληνο – Σερβικού Ιατρικού και Νοσηλευτικού Συμποσίου, που διεξήχθη στο Αμφιθέατρο Ιπποκράτης του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα.

Η διοργάνωση αυτή αποτελεί μέρος του πρωτοκόλλου συνεργασίας που έχουν υπογράψει τα Ιατρικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου, καθώς επίσης μεταξύ τους τα δύο Πανεπιστήμια. Είναι δε συνέχεια του Ελληνο-Σερβικού συμποσίου που διοργανώθηκε το 2022 στο Βελιγράδι, όταν εκπρόσωποι του Ιατρικού Τμήματος του Π.Θ. μαζί με αυτούς του «Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος της Κω», του «Παγκοσμίου Ιπποκρατείου Ινστιτούτου Ιατρών» και του συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» επισκεφθήκαν το Βελιγράδι όπου τοποθέτησαν την προτομή του Ιπποκράτη στο κτίριο του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου και φύτεψαν στον κήπο του ένα πλάτανο, αυτόν κάτω από τον οποίο ο Ιπποκράτης δίδασκε τους μαθητές του. Κατά την επίσκεψη ως Τμήμα Ιατρικής βραβεύτηκε με ειδικό βραβείο στον επετειακό εορτασμό για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου του Βελιγραδίου.

Συνεχίζουμε λοιπόν αυτή τη στενή συνεργασία με το Συμπόσιο που διοργανώνουμε εδώ στη Λάρισα, έχοντας την χαρά να φιλοξενούμε εξαιρετικούς επιστήμονες και φίλους από τα επιστημονικά πεδία της καρδιολογίας, της ενδοκρινολογίας, της αγγειοχειρουργικής και της ιατρικής ηθικής. Είμαστε βέβαιοι ότι στην εκδήλωση αυτή, στην οποία συμμετέχει και το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα παρουσιαστούν αντικείμενα με κλινικό ενδιαφέρουν που μπορούν όμως να οδηγήσουν σε ώσμωση για κοινές ερευνητικές πρωτοβουλίες“, τόνισε ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής κ. Αθανάσιος Γιαννούκας.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο