20.7 C
Almyros
22 Σεπτεμβρίου 2024 21:18
ESPA
ΑρχικήΑΛΜΥΡΟΣΕτοιμη η μελέτη αποκατάστασης του δικτύου Κοκκωτών και Βρύναινας

Ετοιμη η μελέτη αποκατάστασης του δικτύου Κοκκωτών και Βρύναινας

Ο Δήμος Αλμυρού προχωρεί στην υλοποίηση του έργου

 

Στην έγκριση της μελέτης του έργου «Κατεπείγουσα Αποκατάσταση Βατότητας Οδικού Δικτύου Κοκκωτών, Βρύναινας, Παναγιάς Ξενιάς» προχώρησε η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αλμυρού, η οποία συνεδρίασε εκτάκτως την περασμένη Τετάρτη.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία μετά από εισήγηση του δημάρχου Αλμυρού Δημήτρη Εσερίδη.

Η δημοτική αρχή Αλμυρού θα προσφύγει στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση για την υλοποίηση του έργου προσκαλώντας εταιρείες με μεγάλο κύρος και εμπειρία στην κατασκευή έργων υποδομών.

Ο κ. Εσερίδης τόνισε ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος χρόνος και πως είναι αναγκαίο να προχωρήσουν οι διαδικασίες ανάθεσης, ώστε να διασφαλιστεί η ασφαλέστερη δυνατή αποκατάσταση του εκτεταμένου αγροτικού δικτύου και οι πολίτες να κινούνται σε συνθήκες κυκλοφορίας με ομαλότητα και ασφάλεια.

Ο ίδιος επισήμανε ότι τυχόν νέες βροχοπτώσεις θα προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερες ζημιές, οι οποίες θα εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα και την υγεία των χρηστών του δικτύου.

Ο πρώην δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος διαφώνησε λέγοντας ότι «τροποποιείτε το συγκεκριμένο έργο, κάνετε καινούργιο έργο, ενώ το αρχικό ήταν να γίνει ο κεντρικός δρόμος που είχε σοβαρές ζημιές από τον ΙΑΝΟ».

Μετά από διαλογική συζήτηση η Δημοτική Επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για την υλοποίηση του έργου βάσει της μελέτης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών που παρουσιάστηκε.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο είναι προϋπολογισμού 400.000 ευρώ. Στο πλαίσιό του θα γίνει διαπλάτυνση της υφιστάμενης αγροτικής οδού (ασφαλτόστρωση) από τον Επαρχιακό δρόμο Κοκκωτοί – Βρύναινα έως την Ιερά Μονή Ανω Ξενιάς. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται στους οχτώ μήνες.

Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Αλμυρού επλήγη δύο φορές από έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, μία με τον ΙΑΝΟ τον Σεπτέμβριο του 2023 και μία με τον Daniel και τον Elias τον Σεπτέμβριο του 2024.

Οι πληγές εξαιτίας των φαινομένων είναι πολλές και απαιτούν πολλά έργα σημαντικά, ενώ δεν είναι εφικτό και ανθρωπίνως δυνατό να αντιμετωπιστούν όλες οι ζημιές ταυτόχρονα, όπως επισημάνθηκε.

Εξαιτίας του μεγάλου όγκου των εργασιών και των έργων που πρέπει να υλοποιηθούν για την αποκατάσταση των ζημιών αλλά και του χρόνου που απαιτείται για την προετοιμασία των μελετών και του σχεδιασμού, ο δήμος κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Μάρτιο του 2024.

Ο κ. Εσερίδης επισήμανε ότι «οφείλουμε να λειτουργούμε κατά προτεραιότητα, ωστόσο αυτό δεν μειώνει τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα των έργων που εκκρεμούν, αλλά ούτε και τον κίνδυνο που εγκυμονεί κάθε ημέρα καθυστέρησης, που δεν οφείλεται σε έλλειψη προγραμματισμού αλλά σε έλλειψη δυναμικής και πόρων για την ταυτόχρονη αντιμετώπιση όλων των ζημιών. Εξάλλου, τμηματικά προκύπτουν και οι χρηματοδοτήσεις από τα αρμόδια υπουργεία».

Κ. Μ.

Πηγή: Ταχυδρόμος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο