14.7 C
Almyros
23 Σεπτεμβρίου 2024 07:30
ESPA
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕύβοια: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στις Πετριές – Β. Κικίλιας: «Η...

Εύβοια: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στις Πετριές – Β. Κικίλιας: «Η φωτιά έφυγε γρήγορα»

Ολονυχτία θα είναι η μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια όπου μεγάλο πύρινο μέτωπο μαίνεται από το απόγευμα ης Δευτέτρας (29/7) σε δασική έκταση στην περιοχή Πετριές του δήμου Κύμης – Αλιβερίου.

Το μέτωπο που δυσκόλεψε πολύ τις πυροσβεστικές δυνάμεις βρισκόταν «εσωτερικά του τριγώνου των οικισμών Πετριές, Κριεζά και Αλώνια», όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης σε σχετική ενημέρωση.

Στο σημείο μετέβη ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας. «Ήτανε και είναι μια δύσκολη πυρκαγιά καθότι ξεκίνησε σε δύσκολο σημείο σε χορτολιβαδική, χαμηλή βλάστηση και έφυγε γρήγορα. Αυτό μας ανάγκασε να φέρουμε επιπρόσθετες δυνάμεις και επίγειες και εναέριες. Καθόλη τη διάρκεια τις ημέρας πετούσαν πάνω 24 – 25 εναέρια μέσα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός.

Διαδοχικά μηνύματα μέσω του 112

Λίγο μετά τις 20:00, ενεργοποιήθηκε ξανά το 112 για την περιοχή του Κοσκινά, προτρέποντας τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέσω της επαρχιακής οδού Καρύστου.

Νωρίτερα, είχαν σταλεί μηνύματα του 112 για τις εξής περιοχές:

  • Στις 15:28 εκδόθηκε για ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή Πετριές Ευβοίας.
  • Από Κριεζά προς Λέπουρα και Βέλος.
  • Από Κοσκινά προς Ζάρακες και Μεσοχώρια
  • Στις 15:53 για απομάκρυνση από Πετριές προς Άγιους Αποστόλους,
  • στις 17:06, από Κριεζά προς Βέλος.

Βαθρακογιάννης: Η φωτιά στην Εύβοια έλαβε άμεσα επικίνδυνες διαστάσεις

«Oι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν 11 πυρκαγιές. Μία από αυτές εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στις 15:17 σε δασική έκταση πλησίον του οικισμού Πετριές στην Εύβοια. Έλαβε άμεσα επικίνδυνες διαστάσεις εξαιτίας των ανέμων στην περιοχή και γι’ αυτό το λόγο χρειάστηκε να εκδοθούν τέσσερα μηνύματα από το 112, αρχικά για την ενημέρωση των κατοίκων πλησίον της περιοχής που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και στη συνέχεια για την απομάκρυνσή τους από τους οικισμούς Κριέζα, Κοσκινά και Πετριές. Επιχειρούν 189 πυροσβέστες με 9 πεζοπόρα τμήματα και 56 οχήματα καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών» γνωστοποίησε σε έκτακτη ενημέρωση που έκανε το απόγευμα (29/7) ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Και συνέχισε: « Επιχειρούν 26 ενάερια μέσα: 16 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα.

Αυτή τη στιγμή το κυρίως μέτωπο της πυρκαγιάς βρίσκεται εσωτερικά του τριγώνου που σχηματίζουν οι οικισμοί Πετριές, Κριέζα και Αλώνια».

Ενημέρωσε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας δίνουν πραγματική μάχη για τον περιορισμό της πυρκαγιάς. Βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου και οι συνθήκες το επόμενο διάστημα σύμφωνα με τους ειδικούς θα είναι πιο δύσκολες. Μεγάλη προσοχή από όλους μας».

Πυροσβέστης ελαφρά τραυματισμένος

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ένας πυροσβέστης Πενταετούς Υποχρέωσης που επιχειρούσε στην πυρκαγιά στην Εύβοια τραυματίστηκε ελαφρά. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική υπέστη ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Οι κλειστοί δρόμοι

Λόγω της πυρκαγιάς η Αστυνομία έχει διακόψει προσωρινά την κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Λεπούρων-Καρύστου από το ύψος Κριεζών έως τα Κόσκινα, καθώς επίσης και στην επαρχιακή οδό Πετριών-Αγίων Αποστόλων.

Καλεί μάλιστα τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο συγκεκριμένο σημείο και να ακολουθούν τις εντολές των τροχονόμων.

Ρεπορτάζ ΕΡΤNews: Γιώργος Κοβός, Κάτια Νιάκαρη

www.ertnews.gr



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο