18.1 C
Almyros
24 Σεπτεμβρίου 2024 01:14
ESPA
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΦοβερό Μάλι, υπέταξε την Αργεντινή στο μικρό τελικό

Φοβερό Μάλι, υπέταξε την Αργεντινή στο μικρό τελικό

 

Ποιος θα έλεγε ποτέ, ότι η “Αλμπισελέστε” θα μπορούσε να ηττηθεί με 3-0 από χώρα της Δυτικής Αφρικής. Κι’ όμως, αυτό έγινε στην αναμέτρηση για την 3η και την 4η θέση του Μουντιάλ Κ17, χαρίζοντάς μας απίστευτες ποδοσφαιρικές στιγμές.

Αργεντινή και Μάλι βρέθηκαν αντιμέτωπες στον μικρό τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2023, το οποίο διεξήχθη στην Ινδονησία. Μάλιστα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ποδοσφαίρου Κ17 της “Αλμπισελέστε”, δέχθηκε τρία γκολ στο “Μάναχαν Στάντιουμ”, στην Σουρακάρτα, και δεν σκόραρε… κανένα, έχοντας μονάχα δύο καλές φάσεις μέσα σε όλο το παιχνίδι. Η μία εξ αυτών όμως, ήταν ακυρωθέν γκολ, λόγω οφσάιντ.

Ο αγώνας:

Το Μάλι ξεκίνησε πολύ πιο εντυπωσιακά από την Αργεντινή, αφού πραγματοποίησε την πρώτη καλή εμφάνιση στο 6ο λεπτό. Πιο συγκεκριμένα, ο Αμιντού Μακαλού ήθελε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με ένα… πολύ δυνατό σουτ, αλλά ο Ιερεμίας Φλορεντίν, ο τερματοφύλακας της “Αλμπισελέστε”, την σταμάτησε εγκαίρως, στέλνοντάς την κόρνερ. Τρία λεπτά μετά όμως, ο Ιμπραΐμ Ντιαρά τροφοδοτήθηκε ωραία στην άκρη της περιοχής, κοντρολάροντας την μπάλα και στέλνοντάς την στην κάτω αριστερή γωνία, νικώντας τον Αργεντινό πορτιέρε και κάνοντας το σκορ 1-0. Στο 16′, ο Σεκού Κόνε ήθελε να κάνει δύο τα τέρματα για το Μάλι, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να… τραντάξει το δεξί δοκάρι.

Στο 43′, ο Μακαλού επιχείρησε ξανά για να σκοράρει. Μάλιστα, αυτή την φορά προσπάθησε από άμεση εκτέλεση φάουλ, αλλά το σουτ κατέληξε λίγο πιο έξω από το δεξί δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα όμως, ο Μαμαντού Ντουμπιά έκανε το 2-0, με άριστη κεφαλιά, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια με δύο γκολ και έχοντας κρατήσει την εστία τους καθαρή.

Αμέσως μετά την επιστροφή στον αγωνιστικό χώρο, με την έναρξη του δεύτερου μισού της αναμέτρησης, στο 48′, ο Μακαλού σκόραρε με την… τρίτη και φαρμακερή. Μετά από δύο πολύ καλές φάσεις, ο 17χρονος μέσος κατάφερε να βάλει την μπάλα στα δίχτυα, αφήνοντας τον Φλορεντίν… παγοκολόνα. Στο 52′, ο Ντουμπιά παραλίγο να σκοράρει και δεύτερο προσωπικό τέρμα, αλλά ο κίπερ των Λατινοαμερικανών μπλόκαρε την μπάλα. Η πρώτη καλή φάση για την Αργεντινή ήρθε στο 54′, από τον Κλαούντιο Ετσεβέρι, χωρίς να έχει αποτέλεσμα όμως. Δύο λεπτά αργότερα, το Μάλι απείλησε… δις την αντίπαλη εστία, με τους Μαχαμούντ Μπαρί και Ιμπραΐμ Ντιαρά, με το σκορ όμως να παραμένει 3-0.

Ο Ντουμπιά απείλησε τόσο στο 58′ όσο και στο 59′, με τον Ετσεβέρι όμως να βρίσκει δίχτυα στο 62′ για την Αργεντινή, αλλά από θέση… όφσαιντ, μη μπορώντας να μειώσει. Στο 64′, ο Μπαρί δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Φλορεντίν. Στο 86′, ο Μακαλού επιχείρησε για ακόμη ένα γκολ, αλλά δεν επέκτεινε την διαφορά, με αποτέλεσμα το 3-0 να παραμείνει και ως τελικό σκορ.

ΓΚΟΛ: Ντιαρά 9′, Ντουμπιά 45′, Μακαλού 48′

Κίτρινες: Οντιβέρο 35′ – Μακαλού 18′, Τιερό 69′, Κονέ 76′
Κόκκινες: –
Δοκάρι: 16′ Κόνε

Τελικός: Στις 2 Δεκεμβρίου, θα διεξαχθεί ο τελικός ανάμεσα στην Γερμανία και στην Γαλλία, στο “Μάναχαν Στάντιουμ”, στο Σουρακάρτα, στην Ινδονησία.//ΓΚ



Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο