19.6 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 11:24
ESPA
ΑρχικήΜΑΓΝΗΣΙΑΓ. Σωλήνης για συνεδρίαση Δ.Σ. Νοτίου Πηλίου: Η ιλαροτραγωδία σε όλο της...

Γ. Σωλήνης για συνεδρίαση Δ.Σ. Νοτίου Πηλίου: Η ιλαροτραγωδία σε όλο της το μεγαλείο

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο συνδυασμός του Γιάννη Σωλήνη στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, αναφέρονται τα εξής:

Μετά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στα δημοτικά συμβούλια ως επισκέπτες αφού η ορκωμοσία του νέου εκλεγμένου θα γίνει αρχές του έτους. Θέλαμε έτσι να πάρουμε μια γεύση πως γίνεται, τι συζητείται και τι διαδραματίζεται σε ένα συμβούλιο. Περιμέναμε πολύ καιρό αφού το πρώτο μετεκλογικό συμβούλιο συγκλήθηκε δυόμισι μήνες μετά το προηγούμενο (!!!) κι ενώ υπάρχει η υποχρέωση για σύγκληση τουλάχιστον μία φορά το μήνα. Επίσης διαπιστώσαμε ότι θα γινόταν μέσω τηλεδιάσκεψης. Προφανώς οι διοργανωτές έχουν ξεμείνει στην εποχή covid.

Ζητήσαμε λοιπόν το σύνδεσμο για να παρακολουθήσουμε το συμβούλιο και γεμάτοι περιέργεια συνδεθήκαμε στη σχετική πλατφόρμα. Με τη σύνδεσή μας διαπιστώσαμε ότι είχαν συνδεθεί 6-7 σύμβουλοι της πλειοψηφίας, η Πρόεδρος του συμβουλίου και ουδείς άλλος. Τόσο ο δήμαρχος ήταν άφαντος όσο και όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος. Από τους παρόντες, ο αντιδήμαρχος οικονομικών και εισηγητής των περισσοτέρων θεμάτων ήταν στο αγροτικό του αυτοκίνητο ακούγοντας στη διαπασών λαϊκή μουσική συγγενεύουσα  με αυτή που δέσποζε στην πάλαι ποτέ και αείμνηστη ‘Φαρίντα’. Δύο άλλοι σύμβουλοι εκ των οποίων ο ένας εν ενεργεία αντιδήμαρχος, οδηγούσαν το ταξί τους (!!).

Μετά τις πρώτες εκπλήξεις, ήλθε μία άλλη, καλύτερη: έπεσε το δίκτυο και το Συμβούλιο αναβλήθηκε τόσο λόγω έλλειψης απαρτίας όσο και λόγω πτώσης του δικτύου.

Την επομένη λάβαμε ειδοποίηση ότι το Συμβούλιο θα διεξαγόταν μια εβδομάδα μετά. Ξανασυνδεθήκαμε με πιο μεγάλη περιέργεια και ανυπομονησία για να δούμε τι εκπλήξεις μας περίμεναν αυτή τη φορά. Μάταιος κόπος, ξανά έλλειψη απαρτίας, ξανά άφαντοι Δήμαρχος αλλά και όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. 

Η επόμενη συνεδρίαση ορίσθηκε την επομένη στην οποία, δεν προβλέπεται απαρτία για τη διεξαγωγή του. Για τρίτη φορά συνδεθήκαμε και περιμέναμε. Η Πρόεδρος πήρε παρουσίες με 11 (από τους 13) συμβούλους της πλειοψηφίας να είναι παρόντες. Άφαντοι ξανά Δήμαρχος και όλοι οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. 

Η ημερήσια διάταξη περιελάμβανε  13 θέματα. Κι ενώ περιμέναμε να αρχίσει η συζήτηση των θεμάτων, η Πρόεδρος άρχισε να διαβάζει τα θέματα, ο εισηγητής σε κάθε θέμα να ψελλίζει  ‘ότι λέει η εισήγηση’ και η Πρόεδρος να αναφωνεί ‘εγκρίνεται’ (!!!). Η όλη διαδικασία   για 13 θέματα δεν διήρκεσε παραπάνω από 15 λεπτά της ώρας. Μάλιστα, οι συμμετέχοντες σύμβουλοι πληρώνονται κιόλας (!!! ).Κι αυτό αποκαλείται συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου. Υπήρχαν μάλιστα τουλάχιστον τρία θέματα που ‘μύριζαν’ για να μην πούμε ‘βρωμούσαν’: ένα ακίνητο κληροδοτήματος που εκποιήθηκε, διαγραφή χρεών κάποιων ατόμων και κατακύρωση ενός διαγωνισμού για τηλεμετρία και έλεγχο διαρροών ύδρευσης (…εδώ δεν έχουμε να φάμε, το παντεσπάνι μας μάρανε). 

Αναρωτηθήκαμε για μια ακόμη φορά αν πρέπει να γελάσουμε ή να κλάψουμε. Προτιμούμε όμως να αναφωνήσουμε τη γνωστή Κουτσούμπεια φράση ‘αυτοί είστε’ (!!!).

Δε γνωρίζουμε αν όλα τα Συμβούλια διεξάγονται με αυτόν τον τρόπο. Η (δήθεν) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Νοτίου Πηλίου που παρακολουθήσαμε ήταν στην κυριολεξία μια φαρσοκωμωδία (ή ιλαροτραγωδία), ένα θέατρο του παραλόγου με cult αποχρώσεις και luben στοιχεία.

Όσο περνάει από το χέρι μας, τέτοιες εξευτελιστικές παραστάσεις δε θα επιτρέψουμε στο μέλλον.         

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο