21.2 C
Almyros
5 Οκτωβρίου 2024 03:21
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΓερμανία: Συντηρητική στροφή στο μεταναστευτικό της Sahra Wagenknecht πρώην εκπροσώπου της...

Γερμανία: Συντηρητική στροφή στο μεταναστευτικό της Sahra Wagenknecht πρώην εκπροσώπου της αριστεράς

Η Sahra Wagenknecht, μια λαϊκίστρια πολιτικός που μέχρι πρότινος ήταν η πιο εξέχουσα εκπρόσωπος της αριστεράς στη Γερμανία, μίλησε τη Δευτέρα για τον αυστηρό περιορισμό της μετανάστευσης και τον περιορισμό των επιδομάτων που χορηγούνται στους αιτούντες άσυλο, σύμφωνα με το dpa.

Οι αρχηγοί των κρατών και η κυβέρνηση προφανώς δεν γνωρίζουν ακόμη τη σοβαρότητα της κατάστασης», δήλωσε η Wagenknecht τη Δευτέρα στο Βερολίνο. “Η απλή επιθυμία για καλύτερη κατανομή των προσφύγων και των οικονομικών βαρών δεν είναι αρκετή. Οι αριθμοί είναι πολύ υψηλοί”, είπε.

Η Wagenknecht μίλησε καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη μια σύνοδος κορυφής για τη μεταναστευτική πολιτική στο Βερολίνο μεταξύ ηγετών πολιτειών και ομοσπονδιακών αξιωματούχων.

Σχολιάζοντας αυτές τις συζητήσεις ,η  Wagenknecht είπε: «Σήμερα το μήνυμα προς τον κόσμο πρέπει να είναι το εξής: Η Γερμανία έχει κατακλυστεί, η Γερμανία δεν έχει χώρο, η Γερμανία δεν είναι πλέον έτοιμη να είναι ο νούμερο ένα προορισμός».

Ως παράδειγμα “για να ανακτηθεί ο έλεγχος” έφερε τη Δανία και είπε ότι οι λαθρέμποροι μεταναστών πρέπει να τιμωρούνται «αυστηρά».

Τον περασμένο μήνα, η Wagenknecht ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από το κόμμα του Die Linke και ιδρύει ένα νέο κόμμα, το οποίο πρόκειται να συμμετάσχει στις εκλογές του επόμενου έτους.

Αν και συμμερίζεται αριστερές προσεγγίσεις για οικονομικά ζητήματα, η Wagenknecht τοποθετείται πιο κοντά στην ακροδεξιά σε θέματα όπως η μετανάστευση, το φύλο και το κλίμα. Η θέση της για τη μετανάστευση ήταν ένας από τους λόγους της ρήξης με το πρώην κόμμα της, σημειώνει το dpa.

Πηγή: Agerpres.ro

Μετάφραση: Μιχαέλα Λαμπρινίδου

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο