14.6 C
Almyros
1 Οκτωβρίου 2024 01:36
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΓκαμπριέλ Μπόριτς: Μακροχρόνια και επίπονη η ανασυγκρότηση της Χιλής μετά τις πυρκαγιές

Γκαμπριέλ Μπόριτς: Μακροχρόνια και επίπονη η ανασυγκρότηση της Χιλής μετά τις πυρκαγιές

Η φάση της ανοικοδόμησης και της αναδάσωσης θα είναι μακροχρόνια και επίπονη, αναγνώρισε ο πρόεδρος της Χιλής Γκαμπριέλ Μπόριτς σε μήνυμά του χθες Κυριακή σε σχέση με τις πλέον φονικές πυρκαγιές που αντιμετώπισε η λατινοαμερικάνικη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες και κόστισαν τη ζωή σε 131 ανθρώπους.

Από το στάδιο Σαουσαλίτο της πόλης Βίνια ντελ Μαρ, από τις πιο βαριά χτυπημένες από τις φλόγες σε απόσταση 120 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Σαντιάγκο, ο Χιλιανός πρόεδρος ανέφερε ότι «δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε ψευδείς προσδοκίες» κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου και τόνισε ότι πέρα από την κρατική πρωτοβουλία, θα είναι πολύ σημαντική και η συμβολή των πολιτών και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο Γκαμπριέλ Μπόριτς ανακοίνωσε τη σύσταση μιας επιτροπής ανασυγκρότησης υπό την προεδρία της υπουργού Κοινωνικής Ανάπτυξης, Χαβιέρα Τόρο, με σκοπό το συντονισμό των προσπαθειών αυτής της δύσκολης και επείγουσας διαδικασίας. Ανάμεσα στις προτεραιότητες της επιτροπής θα είναι και η απομάκρυνση των περίπου 50.000 τόνων μπαζών από κατεστραμμένα κτίρια.

Φώτο Αρχείου – 100.000 στρέμματα παραδόθηκαν στη μανία της φωτιάς στην Κεντρική Χιλή (AP Photo/Esteban Felix)

Οι φλόγες από τις εκατοντάδες εστίες των πυρκαγιών που ξεκίνησαν στις 2 Φεβρουαρίου και απανθράκωσαν τις επόμενες ημέρες περισσότερα από 100.000 στρέμματα στην κεντρική Χιλή, εκτός από τον τραγικό απολογισμό των νεκρών προκάλεσαν ζημιές σε τουλάχιστον 12.000 κατοικίες, με τον αριθμό αυτό να αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, αφού η καταγραφή των ζημιών δεν έχει ολοκληρωθεί.   

Πηγή: EFE      

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο