25.6 C
Almyros
25 Σεπτεμβρίου 2024 11:18
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΗ αεροπορία του Ισραήλ «χτυπά» τη νότια Γάζα, αντιστέκεται η Χαμάς –...

Η αεροπορία του Ισραήλ «χτυπά» τη νότια Γάζα, αντιστέκεται η Χαμάς – Η ΕΡΤ στην εμπόλεμη ζώνη

Ο Ισραηλινός στρατός έχει περικυκλώσει την Τζαμπαλίγια και τα άρματα πολιορκούν το Ινδονησιακό νοσοκομείο. Εργαστήριο όπλων βρέθηκε κάτω από τζαμί, ενώ μεταξύ των στόχων ήταν τρία τούνελ που φέρονται να είχαν καταφύγει οι τρομοκράτες της Χαμάς.

Την εικόνα από την εμπόλεμη ζώνη μεταδίδει ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, Γιώργος Σιδέρης. Η αναμονή των πολιτικών και διπλωματικών εξελίξεων τραβά τα βλέμματα στο Ισραήλ. Τα πλήγματα από αέρος, συγκριτικά με ις προηγούμενες ημέρες, έχουν περιοριστεί, γεγονός που δείχνει ότι το βάρος της επιχείρησης μετακυλίεται στις χερσαίες δυνάμεις.

Η επέκταση της στρατιωτικής επιχείρησης του IDF προς την νότια Γάζα, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με ευνοϊκές συνθήκες για τους Ισραηλινούς, αν δεν έχουν τον πλήρη έλεγχο του βόρειου τμήματος.

Οι μεγάλες μάχες, εκτιμάται ότι θα γίνουν στην Χαν Γιουνίς.

Η αεροπορία «χτυπά» στοχευμένα και στο νότο. Εδώ και μέρες, οι χερσαίες δυνάμεις προσπαθούν να ανοίξουν διάδρομο προς Χαν Γιούνις.

«Η ώρα του νότου δεν ήρθε ακόμα, ωστόσο προετοιμάζεται το έδαφος» τονίζει ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στην εμπόλεμη ζώνη.

Άλλωστε, οι αναφερόμενες μάχες σε συνοικίες της πόλης Γάζας και γύρω από νοσοκομεία, δείχνουν την σθεναρή αντίσταση της Χαμάς.

Στη Τζαμπαλίγια, η Ερυθρά Ημισέληνος καταγγέλει ότι σκοτώθηκαν 4 γιατροί σε νοσοκομείο από ισραηλινό πλήγμα.

Το μεγάλο προβλημα για το Ισραήλ που θα καθορίσει και την πορεία των μαχών, είναι ότι κανένας από την ιεραρχία Χαμάς δεν έχει εντοπιστεί, σκοτωθεί ή συλληφθεί.

Ανταπόκριση: Γιώργος Σιδέρης

Κάμερα: Φώτης Πάντος

Ήχος: Αντώνης Κυπραίος

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο