21.8 C
Almyros
28 Σεπτεμβρίου 2024 05:15
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΗ ΕΡΤ στα σύνορα Ισραήλ – Γάζας: Ρουκέτες από τη Βόρεια Γάζα...

Η ΕΡΤ στα σύνορα Ισραήλ – Γάζας: Ρουκέτες από τη Βόρεια Γάζα προς το Τελ Αβίβ – Χάρτης με τις περιοχές

Ρουκέτες εκτοξεύτηκαν πριν λίγα λεπτά από τη Λωρίδα της Γάζας προς το Τελ Αβίβ, όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος της ΕΡΤ Γιώργος Σιδέρης. Κρατώντας το κινητό του στην κάμερα, δείχνει τις περιοχές του Τελ Αβίβ που δέχονται την επίθεση και το Iron Dome κάνει αναχαιτίσεις πάνω από την ισραηλινή πρωτεύουσα.

Τις τελευταίες ώρες καταγράφεται η διεύρυνση προς το βορειοανατολικό κομμάτι, με τις ισραηλινές δυνάμεις να εστιάζουν σε πόλεις όπως η Μπέιτ Χανού και η Τζαμπάλια όπου βρίσκεται το Ινδονησιακό νοσοκομείο. Το Ισραήλ προσπαθεί να διευρύνει τον έλεγχό του στο βόρειο μέτωπο η Χαμάς αποκρούει και απαντά σε όλα τα χτυπήματα.

Πάντως το γεγονός ότι το Ισραήλ σε πολλές περιπτώσεις δεν δείχνει πρόθυμο να συνεργαστεί με τη Δύση, έχει θορυβήσει τις ΗΠΑ.

Χαρακτηριστική είναι η άφιξη συμβούλου του Αμερικανού Προέδρου στο Τελ Αβίβ. Και αυτό δείχνει ότι υπάρχει ανησυχία διεύρυνσης του μετώπου και προς βορρά, με την Χεζμπολαχ. Αυτό θα μπορούσε να παρασύρει τις ΗΠΑ και άλλες χώρες σε περαιτέρω στη σύγκρουση.

Ο Άμος Χόχσταϊν έφτασε στο Ισραήλ ύστερα από κλιμακούμενη ένταση μεταξύ της Χεζμπολάχ και των Ισραηλινών Δυνάμεων στα σύνορα, με σφοδρούς βομβαρδισμούς αλλά και χτυπήματα της λιβανικής οργάνωσης μέχρι και σε χώρους διασποράς δυνάμεων του Ισραήλ.

Αποστολή ΕΡΤ – Γιώργος Σιδέρης, κάμερα: Φώτης Πάντος, ήχος: Αντώνης Κυπραίος

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο