11.7 C
Almyros
2 Οκτωβρίου 2024 06:33
ESPA
ΑρχικήΚΟΣΜΟΣΗ ΕΡΤ στην εμπόλεμη ζώνη: ‘Ομηροι που απελευθερώθηκαν πίστευαν ότι πάνε για...

Η ΕΡΤ στην εμπόλεμη ζώνη: ‘Ομηροι που απελευθερώθηκαν πίστευαν ότι πάνε για εκτέλεση – Τι αναμένεται στη διήμερη παράταση

Στα παιδιά που έχασαν και τους δύο γονείς τους και σε εκείνα, που απελευθερώθηκαν ενώ οι πατεράδες και οι παππούδες τους παραμένουν σε ομηρεία, αναφέρθηκε στην πρωϊνή ανταπόκριση της από το Τελ Αβίβ η απεσταλμένη της ΕΡΤ Ευτυχία Πενταράκη, υπενθυμίζοντας ότι χθες εκτυλίχθηκε θρίλερ για την απελευθέρωση ομήρων συμπεριλαμβανομένων εννέα παιδιών, ενώ κατά τη διήμερη παράταση μέχρι το βράδυ της Τετάρτης αναμένεται να αφεθούν άλλοι 20 Ισραηλινοί όμηροι σε αντάλλαγμα για 60 Παλαιστινίους.

Το κοριτσάκι που απελευθερώθηκε χθες, είδε να σκοτώνονται άνθρωποι, πρόσθεσε. Τούς δένουν τα μάτια και να νομίζουν ότι πάνε για εκτέλεση και ξαφνικά τους αφήνουν, περιγράφει η Ευτυχία Πενταράκη, επισημαίνοντας ότι κανείς από τους ομήρους δεν είχε ενημερωθεί ότι επίκειται η απελευθέρωσή του.

Ερώτημα όλων είναι εάν αναμένεται νέα συμφωνία για ανταλλαγή ομήρων και όλοι οι συγγενείς τους τονίζουν ότι κανείς δεν θα πανηγυρίσει μέχρι να επιστρέψει και ο τελευταίος όμηρος.

Χθες αφέθηκαν ελεύθεροι 11 Ισραηλινοί όμηροι και μεταξύ των εννέα παιδιών είναι και τρίχρονες δίδυμες με τη μητέρα τους .

Τα παιδιά, αυτοί οι άνθρωποι που γυρίζουν, δεν πάνε στα σπίτια τους γιατί στο μεγαλύτερο ποσοστό έχουν καεί, έχουν καταστραφεί, τα κιμπούτς έχουν εγκαταλειφθεί κι έχουν μετατοπιστεί 200.000 άνθρωποι. Έτσι, οι όμηροι που απελευθερώνονται πάνε σε ξένο περιβάλλον. Στην καλύτερη περίπτωση πάνε σε κάποιο άλλο κιμπούτς , ενώ όλοι γνωρίζουν ότι το μετατραυματικό στρες, ειδικά από ομηρίες μπορεί να βγει πολύ καιρό μετά.

Δύο αδέρφια απελευθερώθηκαν προχθές και η γυναίκα όμηρος που τα είχε στην προστασία της έμαθε μόνο ότι τα παίρνουν για να τα πάνε στην τουαλέτα, για να μην καταλάβει ότι θα τα απελευθέρωναν,είπε η Ευτυχία Πενταράκη.

www.ertnews.gr

Περισσότερα Εδω!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μετάβαση στο περιεχόμενο